Gümüşhane Şiran Alevi mi?

İçindekiler:

  1. Gümüşhane Şiran Alevi mi?
  2. Şiran da kaç köy var?
  3. Torul Eskiden nereye bağlı?
  4. Torul Kalesi cam seyir terası nerede?
  5. Cam seyir terası nerede?
  6. Safranbolu cam teras kaça kadar açık?
  7. Safranbolu Cam Teras arası kaç km?
  8. Safranbolu cam teras nasıl gidilir?
  9. Kastamonu cam teras nerede?
  10. Kastamonu Azdavay merkeze kaç km?

Gümüşhane Şiran Alevi mi?

Alevi ve Sünni nüfusun karışık olduğu köyler ise şunlardır: Eskiyol ve Karacaören. Şiran ilçesinde nüfusunun tamamı Alevi olan köyler şunlardır: Balıkhisar, Başköy, Çal, Çambaşı, Çavlan, Darıbükü, Dilekyolu, Eldiğin, Güreş, İnözü, Kırıntı, , Sinanlı, Susuz, Tepedam, Yedibölük, Yeniköy, Pelitli.

Şiran da kaç köy var?

Toplam 69 köy bulunmaktadır.

Torul Eskiden nereye bağlı?

1828'den Cumhuriyete kadar Trabzon vilayetinin Gümüşhane sancağına bağlı bir kasaba, Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Gümüşhane'ye bağlı bir ilçe olmuştur. İlçe nüfusu, 1877-1878 Osmanlı-Rus harbinde (93 Harbi) bir miktar göç vermiştir.

Torul Kalesi cam seyir terası nerede?

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 240 metre ile Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasları arasında yer alan Torul cam seyir terası, açıldığı günden bu yana 296 bin 456 ziyaretçiyi ağırladı. Torul ilçesinde 240 metrelik cam seyir terası tamamlanarak geçen yıl ziyarete açıldı.

Cam seyir terası nerede?

Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan Çatak Kanyonu'na inşa edilen cam teras, 450 metre yüksekliğinde. 15 metresi kanyon boşluğunda olmak üzere toplam 33 metre boyunda ve 10 metre genişliğinde çelik konstrüksiyon üzerine yapılan cam teras 250 kişi kapasiteli.

Safranbolu cam teras kaça kadar açık?

Ziyaret Saatleri. Kristal Teras'a giriş ücreti yalnızca 4 TL'dir. Otopark alanı için de ufak bir ücret ödendiğini söyleyebiliriz. Kristal Teras, 7/24 açık olup ziyaretçiler için faaliyet göstermektedir.

Safranbolu Cam Teras arası kaç km?

Ankara safranbolu cam teras arası mesafe : 232 kilometre.

Safranbolu cam teras nasıl gidilir?

Kristal Terasa Nasıl Gidilir İstanbul'dan yola çıkanlar Bolu'yu geçip Ankara-İstanbul karayolunun Gerede kesiminden ayrılarak Karabük'e gelen 82 km'lik yolu 8 km daha giderek Safranbolu'ya ulaşabilirler. Saat 30 dakika sürmektedir.

Kastamonu cam teras nerede?

Kastamonu Azdavay'da yer alan cam teras, dünyanın en büyük 4. kanyonu olma özelliğine sahip Çatak Kanyonu üzerinde yapıldı.

Kastamonu Azdavay merkeze kaç km?

Azdavay Kastamonu Kastamonu arası mesafe : 76 kilometre. Azdavay Kastamonu Kastamonu arası süre : 1 saat 34 dakika.