Içme suyu drenajı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Içme suyu drenajı nasıl yapılır?
  2. Drenaj neden yapılır?
  3. Drenaj kateteri ne demek?
  4. PTK işlemi nasıl yapılır?
  5. PTK drenaj nedir?
  6. PTK işlemi ne kadar sürer?
  7. ERCP işlemi ne kadar sürer?
  8. Koledok kisti ameliyatı kaç saat sürer?
  9. Koledok çapı kaç olmalı?
  10. Intrahepatik safra yolları ne demek?
  11. ERCP nedir ne için yapılır?
  12. Safra yolları nelerdir?

Içme suyu drenajı nasıl yapılır?

İç Drenaj Kuyu harçsız moloz taş duvar olarak örülmekte ve üzeri sac ya da beton bir kapakla kapatılmaktadır. Kuyu üzerine, otomatik olarak çalışan bir su motoru yerleştirilmektedir. Bir ucu suyun döküleceği yere bağlanan ve su motoruyla da bağlantılanan bir su borusunun diğer ucu da kuyuya indirilmektedir.

Drenaj neden yapılır?

Su, her ne kadar yaşam için vazgeçilmez olsa da; ev yapılarına ve duvarlara zarar vermektedir. Bu nedenle yapılardan suyun uzaklaştırılması gereklidir. Doğal ya da yapay yollarla evlere zarar veren suyun uzaklaştırılması için yapılan çalışmaya drenaj adı verilmektedir.

Drenaj kateteri ne demek?

Perkütan drenaj işlemi “aspirasyon” ve “kateter drenajı” olmak üzere 2 şekilde yapılabilmektedir. Bir iğne ile girilip sıvının boşaltılması şeklinde uygulandığında “Aspirasyon” adını almakta, geçici bir kateter yerleştirilmesi şeklinde uygulandığında “Kateter Drenajı” adını almaktadır.

PTK işlemi nasıl yapılır?

Perkütan Transhepatik Kolanjiyografi (PTK): Hastanın karın sağ yanından kaburgalar arasından ince bir iğne ile karaciğer içindeki genişlemiş safra kanalı içine girilir. İğne ile boyalı ilaç verilerek safra yollarının filmi çekilir. Buna Perkütan Transhepatik Kolanjiyografi (PTK) adı verilir.

PTK drenaj nedir?

Perkütan Transhepatik Kolanjiografi Biliyer sistem drenaj işlemlerinin ilk basa- mağı her zaman “Perkütan Transhepatik Ko- lanjiografi” (PTK) olup, intrahepatik safra kanallarına perkütan yolla ince bir iğne ile gi- rilip, kontrast madde verilerek safra yollarının görüntülenmesi işlemidir.

PTK işlemi ne kadar sürer?

İşlem genellikle 30 dakika kadar sürer. Sorunsuz bir işlemden sonra hastalar 2-3 saatlik gözlem sonrası evlerine gönderilir. Eğer hastanede yatıyorsa hastanede kalmaya devam eder.

ERCP işlemi ne kadar sürer?

İşlem öncesinde damar yolu açılır ve hastanın işlem sırasında uyuması ve ağrı duymaması (sedoanaljezi) sağlanır. İşlem ortalama 30-60 dakika sürer. %80-90 başarı şansı olan işlem sonrasında herhangi bir yan etki olmazsa hasta aynı gün hastaneden taburcu olabilir. ERCP Hangi Durumlarda Yapılır?

Koledok kisti ameliyatı kaç saat sürer?

Biz de yapılan detaylı incelemede çocukta nadiren rastladığımız, 'koledok kisti' dediğimiz safra yollarının çıkış yollarında genişlemeye bağlı olarak oluşan kist belirlerdik. Hastamızı yaklaşık 6 saat süren riskli bir ameliyata aldık. Safra akımını ince bağırsaklara bağlayarak safra akışı sağladık.

Koledok çapı kaç olmalı?

Ana safra kanalının uzunluğu sistik kanala bağlı olarak 5-15 cm olabilir (~ 7-11 cm). Çapı 5-10 mm dir.

Intrahepatik safra yolları ne demek?

Bu küçük kanalcıklar bir araya gelerek küçük kanallar meydana getirir. Daha sonra bu küçük kanallar daha geniş kanallarla ve sağ - sol karaciğer kanalı ile birleşir. Karaciğerin içinde oluşan tüm bu kanallara intrahepatik (karaciğer içi) safra kanalları denir.

ERCP nedir ne için yapılır?

ERCP nedir? ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) özel üretilmiş bir endoskop ile duodenum'a (onikiparmak barsağı) açılan safra yollarına yapılan müdahaledir. Bu müdahale tanı ya da tedavi amacı ile uygulanabilir.

Safra yolları nelerdir?

Safra yolları, içerisinde safra taşınan kanallar dizisi. Bu kanallar safrayı karaciğerden oniki parmak bağırsağına taşır; on iki parmak bağırsağı yerine bu kanallarla karaciğerden safra kesesine taşınabilir, sonrasında buradan yine safra yolu aracılığıyla on iki parmak bağırsağına aktarılabilir.