Ayasofya neden MUZE olmuştur?

İçindekiler:

  1. Ayasofya neden MUZE olmuştur?
  2. Fatih Sultan Mehmet Ayasofya neden yapti?
  3. Ayasofyanın cami olması doğru mu?
  4. Islamda kilise camiye çevrilir mi?
  5. Ayasofya'yı kıbleye çeviren kimdir?

Ayasofya neden MUZE olmuştur?

AYASOFYA NE ZAMAN MÜZE OLDU? 1453'te camiye çevrilen Ayasofya birçok defa restore edildi. 1930 ile 1935 yılları arasındaki restorasyon çalışmaları nedeniyle halka kapatılan Ayasofya Bakanlar Kurulu'nun 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı kararıyla müzeye çevrilmiştir.

Fatih Sultan Mehmet Ayasofya neden yapti?

Fatih Sultan Mehmet, 1453'te İstanbul'un fethinden sonra “fethin sembolü” ve “kılıç hakkı” mantığıyla ve cami ihtiyacını karşılamak için Ayasofya'yı kiliseden camiye çevirmişti. ... 16 Mart 1920'de İngilizler, İstanbul'u resmen işgal ettiler.

Ayasofyanın cami olması doğru mu?

Ayasofya kilise iken camiye çevrilmiştir. Bu ise Kur'an'a apaçık bir biçimde aykırıdır. - Hazreti Muhammed, Yahudi ve Hıristiyanlara ait hiçbir mabedi camiye / mescide çevirmiş değildir. Bu nedenle Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Nebevî sünnete de aykırıdır.

Islamda kilise camiye çevrilir mi?

Hz. Muhammed'in yaptığı işlem başka bir dine ait olan bir mabedi dönüştürmek değil zaten dejenere edilmiş bir mabedi aslına döndürmek/ restore etmek olmuştu. Resulullah hayatı boyunca hiçbir kiliseyi ya da havrayı ele geçirip cami yapmamıştır. Aksine bunu yasaklamıştır.

Ayasofya'yı kıbleye çeviren kimdir?

Hızır as'ın Ayasofya'yı kıbleye çevirdiği direk ve parmak izi! Fatih sultan Mehmed İstanbul'u fethettikten sonra, ilk cuma namazını Ayasofya'da kılmak için kilisenin derhal camiye çevrilmesini emretmiş, ordudaki ustalar kısa sürede Ayasofya Kilisesi'ni, Büyük Fetih Camii'ne çevirmişler ve cuma namazına hazırlamışlar.