Tasdikname verilen öğrenci okula geri dönebilir mi?

İçindekiler:

  1. Tasdikname verilen öğrenci okula geri dönebilir mi?
  2. Tasdikname hangi durumlarda verilir?
  3. Okul terk Belgesi nasıl alınır?
  4. E devletten öğrenim durum belgesi nasıl alınır?

Tasdikname verilen öğrenci okula geri dönebilir mi?

Tasdikname almış bir öğrenci aynı okula geri dönemez ancak aldığı tasdikname ile başka bir okula devam edebilir. Aldığınız tasdikname ile bağla bir okula kayıt yaptırabilirsiniz.

Tasdikname hangi durumlarda verilir?

Tasdikname nedir, ne demektir? Tasdikname öğrencinin okulu bırakması ya da bulunduğu okulla aynı düzeyde olan bir başka okula geçmek istemesi durumunda verilen belgedir. Bu belge toplamda 2 sayfadan oluşmaktadır. İlk sayfada adınız soyadınız gibi kişisel bilgiler, okulunuzun adı, almış olduğunuz dersler bulunmaktadır.

Okul terk Belgesi nasıl alınır?

Öğrenim durumu gösterir belge henüz mezun olunmamış, terk edilmiş okul için de alınabilir. Mezuniyet belgesinde en son mezuniyet durumunu gösterirken öğrenim belgesi en son öğrenim durumunu gösterir. Yani mezun olmadan terk ettiyseniz öğrenim durum belgesi almanız gerekiyor.

E devletten öğrenim durum belgesi nasıl alınır?

E-Devlet'ten öğrenci belgesi almak için e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Öğrenci Belgesi Sorgulama” yazılır. Çıkan sonuçlardan “Yüksek Öğrenim Kurumu Öğrenci Belgesi Sorgulama” seçeneğine giriş yapılır. Ardından kişinin öğrenim gördüğü okullar listelenecektir.