Göbek deliğinin altında ne var?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinin altında ne var?
  2. Göbeğin alt kısmı neden ağrır?
  3. Göbeğin altında ağrı neden olur?
  4. Alt karın ağrısına ne iyi gelir?
  5. Bir çocuğun karnı neden ağrır?
  6. Kaburga kemiğinin altında ne var?
  7. Sol böğür neresi?

Göbek deliğinin altında ne var?

Pelvik bölge göbek altında karnın en alt bölümüdür. Bu bölgeden kaynaklanan ağrıya pelvik ağrı denir. Pelvik bölgede yumurtalıklar, rahim, vajina, anüs, kalın bağırsakların alt kısımları, mesane ve alt idrar yolları bulunur.

Göbeğin alt kısmı neden ağrır?

Cinsel yolla bulaşan bel soğukluğu ve chlamydia gibi hastalıklar da göbek altında ağrıya neden olabilir. Bu rahatsızlıklarda karnın alt bölgesinde ağrı ile birlikte, idrarda yanma ve ağrı, sık idrara çıkma görülür. Bayanlarda birlikte vajinal akıntı sık görülür. Düzensiz adet kanamaları eşlik edebilir.

Göbeğin altında ağrı neden olur?

Üreme sisteminin üzerinde oluşan mikrobik bir hastalık ve yumurtalık enfeksiyonları nedeniyle göbek deliği altında ağrı ortaya çıkabilir. Pelvik ağrılar daha çok 35 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur.

Alt karın ağrısına ne iyi gelir?

KARIN AĞRISINA NE İYİ GELİR? Karın ağrısını hafifletmek için bir ısıtma yastığı ya da sıcak su torbası deneyebilirsiniz. Papatya veya nane çayı gaz atımına yardımcı olabilir. Vücudunuzda yeterince su olması için bol miktarda sıvı tükettiğinizden emin olun.

Bir çocuğun karnı neden ağrır?

KARIN AĞRISI Çocuklarda gözlenen karın ağrısının en sık karşılaşılan nedenleri arasında; mide bağırsak enfeksiyonları, kronik kabızlık, parazitler yer almaktadır. Çocukların karın ağrısı şeklinde tanımladığı şikayetler; böbrekler, mesane ya da idrar yolu ile ilgili problemlerden de kaynaklanabilmektedir.

Kaburga kemiğinin altında ne var?

Sol kaburga altında bulunana organlar ise şunlardır: Mide, dalak, kalın bağırsak gibi organlar yer almaktadır. Safra kesesi ile alakalı olan sağlık sorunlarının ağrıları da kaburga altında ağrı hissi oluşumuna sebebiyet verebilir.

Sol böğür neresi?

Vücudun koltuk altından başlayarak kalçaya kadar uzanan bölüme böğür denilmektedir. Gövde kaburgaların altında sağ ve sol kısımda kalan yerdir.