Bilgisayarda switch ne demek?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarda switch ne demek?
  2. Aptal Switch nedir?
  3. Hub ve switch ne demek?
  4. Modem ve switch nedir?
  5. Kablosuz Switch nedir?

Bilgisayarda switch ne demek?

Switch nedir ? Switch bir hub gibidir fakat bağlandığı bilgisayarın IP adresini kayıt eder. Bir mesaj aldığında bunu yalnızca gönderilmesi gereken bilgisayara yollar. Switchler gereksiz yayın trafiğini engeller ve uygun fiyatlı yüksek performanslı bir network kurmanızı sağlar.

Aptal Switch nedir?

Hub çoklayıcı veya aptal switch şeklinde isimlendirilen ağ cihazları tıpkı switch görünümünde ve düşük fiyatlı olduğundan sıklıkla tercih ediliyor ve çoğunlukla veri ucunun çoğaltılması amacı ile kullanılıyor. Bunun dışanda bir fonksiyonu da bulunmuyor. ... Yani bu cihazlar ile data ucu kolayca çoklanabilyor.

Hub ve switch ne demek?

Switch kendine gelen verinin hangi adrese gideceğine bakar o veriyi gönderen ve alacak olan arasında bir bağlantı kurup diğer bilgisayarların haberi olmadan ve onları meşgul etmeden iletir. Bu nedenle bu bilgileri alması istenilen bilgisayarlara gönderir. Hub ise bütün bilgisayarlara gönderir.

Modem ve switch nedir?

Efsane TeslimatLütfen konum seçin. Ağ modem switchleri, farklı sistemler ve bilgisayarlar arasında bağlantı kurmaya ve veri paylaşımı yapmaya yardımcı olan ekipmanlardır. Switchler üzerinden farklı etkileşim alanlarına, bilgisayarlara ve uzak sunuculara veri transferi yapılabilir.

Kablosuz Switch nedir?

Switch yerel ağlar için geliştirildiğinden bir Data Link katmanı(Layer 2) cihazıdır. Dolayısıyla MAC adresleri ile uğraşır. Bilgisayarların birbirleri ile haberleşebilmesi switch'in yerel ağdaki bilgisayarların mac adreslerini bilmesi sayesinde olur. Router ise IP'den anladığı için Network katmanı(Layer 3) cihazıdır.