Kimya dersi madde nedir?

İçindekiler:

  1. Kimya dersi madde nedir?
  2. 9 sınıf kimya viskozite nedir?
  3. Sıvılarda viskozite sıcaklıkla nasıl değişir?
  4. Viskozite birimleri nelerdir?
  5. Yağ viskozite indeksi nedir?
  6. Yağlarda 10w 40 ne demek?
  7. Yağlarda w ne demek?
  8. Motor yağı ısınınca incelir mi?

Kimya dersi madde nedir?

Madde, uzayda yer kaplayan, hacmi ve kütlesi olan tanecikli yapılara denir. Madde, 5 duyu organımızla algılayabildiğimiz (hissedebildiğimiz) canlı ve cansız varlıklara denir. Maddenin en küçük yapı birimi atomlardır. Atomlar birleşerek maddeleri meydana getirir.

9 sınıf kimya viskozite nedir?

Viskozite, sıvı ya da gaz halindeki bir akışkanın biçim değişikliğine karşı gösterdiği dirençtir. ... Bu yüzden viskozite birimi, N.sn / metrekare'dir. Daha basit bir anlatımla viskozite, akışa ya da biçim değişikliğine karşı koymama özelliği demek olan akışkanlığın tersidir.

Sıvılarda viskozite sıcaklıkla nasıl değişir?

Sıcaklık etkisi- Viskozite sıcaklıkla değişir. – Akışkanların viskozitesi üzerine sıcaklığın etkisindeki farklılık moleküler yapının farklı olmasından kaynaklanır. – Birçok sıvının viskozitesi sıcaklık arttıkça azalır. Sıcaklık arttıkça moleküller arasındaki kohesif kuvvetler azalır ve akış serbest hale gelir.

Viskozite birimleri nelerdir?

Dinamik viskozitenin SI birimi (Yunan sembol: μ) pascal-saniye (Pa·s) olup 1 kg·m−1·s−1 ye eşdeğerdir. Dinamik viskozitenin cgs birimi, Jean Louis Marie Poiseuille adına ithafen poise (P) dır. Genellikle yüzde birlik miktarı olan centipoise (cP) kullanılır. Örneğin suyun viskozitesi 20°C'de 1.

Yağ viskozite indeksi nedir?

2. Viskozite indeksi nedir? Yağların sıcaklık değişimlerine karşı viskozitelerini koruyabilme özelliklerini gösteren bir değerdir. Yüksek viskozite indeksli bir yağda sıcaklık arttıkça ve azaldıkça viskozite değeri daha az değişir.

Yağlarda 10w 40 ne demek?

Arkadaşlar fazla tekniğe takılmadn şöyle anlatayım, örneğin SAE 10W40 yada sadece piyasada duyduğunuz şekliyle 10W40 kışın 40 numara yazın ise 10 numara yağ özelliği gösteren yağ demektir. Kış aylarında hava soğuk olduğundan yağın viskozitesi kendiliğinden yükselir.

Yağlarda w ne demek?

5W 30 Motor Yağı İlk sayının ardından gelen W kış anlamına gelen W (winter'ın kısaltması) gelir. İlk sayı (örneğimizdeki 5) yağın soğuktaki akışkanlığını tanımlar. Yani düşük sıcaklıklar altındaki yağın akışkanlığını temsil eder.

Motor yağı ısınınca incelir mi?

Motor yağı ortam sıcaklığı düştükçe kalınlaşmaya meyilliyken yüksek sıcaklıklarda incelir. ... Bu nedenle de motor yağının en kısa zamanda çalışan parçalara pompalanması gerekir.