Kompakt yapı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kompakt yapı ne demek?
  2. Kompakt sınıf araç ne demek?
  3. Kompakt doku ne demek?
  4. Kompakt mobilya ne demek?
  5. Kompakt laminat ne demek?
  6. Compact masa nedir?
  7. Compact laminat nasıl yapılır?
  8. Kompakt tuvalet nedir?

Kompakt yapı ne demek?

Kompakt kelimesi daha çok yapı ve dekorasyonlar için kullanılmaktadır. Kelime anlamı bakımından da sıkı anlamında kullanılmaktadır. Örneğin bir binanın yapısı için kompakt kelime kullanılabilir. Bu kullanım da binanın daha kompakt bir yapıda olduğunu belirtir.

Kompakt sınıf araç ne demek?

Alt orta sınıf, compact car, Avrupa'da C segmenti, Small family car ya da medium car olarak da bilinen otomobiller uzunlukları yaklaşık 4100–4600 mm arasında olan, yeterli bir donanım ve performans sunan ve 60-100 bin lira civarında fiyatlarla satılan makul aile otomobilleridir.

Kompakt doku ne demek?

Bitki ve hayvan organlarını meydana getiren, aynı görevi yapmak üzere bir arada bulunan, ortak yapı ve işleve sahip hücreler grubunun oluşturdukları yapı. Textus. Texture.

Kompakt mobilya ne demek?

Kompakt kelimesi için solid, masif, kendinden, sıkı, yekpare, sert, sağlam gibi tabirler de kullanılabilir. Kompakt laminat denilince, tamamı laminat olan bir plaka akla gelmelidir. Sadece duvar kaplamalarında tek yüz olarak kullanılabilir olup, diğer bütün kullanım alanlarında çift yüz olarak kullanılır.

Kompakt laminat ne demek?

Kısaca reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının belirli ısı ve basınç altında preslenmesi ile oluşan plakalara kompakt laminat denir. Laminat: İsteğe göre renklendirilmiş, (genellikle siyah) reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının ve üzerine dekor kağıdı ve koruyucu tabaka ile tek yüz kaplanması ile oluşur.

Compact masa nedir?

Kompakt laminat masa türlü genellikle cafe tarzı yerlerde kullanılmaktadır. Laminat malzemeden yapımlı, kayın, dayanıklı, kolay kolay çizilmez ve her türlü hava şartlarına uygun olarak tasarlanmış bu modeli güvenli bir şekilde iş yerlerinizde kullanabilmeniz mümkündür.

Compact laminat nasıl yapılır?

Compact laminat, fenol esaslı reçine emdirilmiş kraft kağıtları ile en dışında melamin esaslı reçine emdirilmiş dekor kağıdının 150 derece ısıda 100 kg/cm2 basınç altında 90 dakika boyunca preslenmesi ile oluşan panellerdir.

Kompakt tuvalet nedir?

Cubicle yani compact laminat, Kraft kağıdının ve reçinenin yüksek ısı (150°C) ve yüksek basınçta (100 bar kg/cm2) prese girmesi ile oluşan masif dayanıklı bir malzemedir. İstenilen Kraft kağıdı ile birlikte istenilen desen ve şekil verilebilmektedir.