Break ifadesi ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Break ifadesi ne için kullanılır?
  2. Continue ifadesi ne için kullanılır?
  3. Döngü ifadeleri nelerdir?
  4. Break nasıl kullanılır?
  5. Continue komutu nedir?
  6. Autocad break komutu nasıl kullanılır?
  7. AutoCAD break komutu nedir?
  8. AutoCAD de Fillet nasıl yapılır?
  9. Erase komutu nedir?
  10. Rectangle komutu nedir?
  11. Polyline komutu ne işe yarar?
  12. AutoCAD Polygon komutu ne ise yarar?
  13. AutoCAD Arc komutu ne işe yarar?

Break ifadesi ne için kullanılır?

Break ifadesi, rastlandığında derhal döngüyü sonlandırır. break; Break deyimi neredeyse her zaman döngü içindeki if … else deyimi ile birlikte kullanılır.

Continue ifadesi ne için kullanılır?

Continue ifadesi, yalnızca geçerli yineleme için bir döngü içindeki kodun geri kalanını atlamak için kullanılır. Döngü sona ermez, ancak bir sonraki yinelemeyle devam eder.

Döngü ifadeleri nelerdir?

DÖNGÜ İFADELERİ. DÖNGÜ “Şart sağlandığı sürece” içerisindeki komut satırlarını, artış değeri adedince tekrarlayan kodlardır.

Break nasıl kullanılır?

Break komutu döngüyü kırmak için yani döngüden çıkmak için kullanılan komut'tur. Break komutu belirlenen koşulda istenilen yerden döngüden çıkmak istenildiğinde için yani döngünün akışını değiştirmek için kullanılır. Break komutu akış denetimleri ve döngüler ile birlikte kullanılmaktadır.

Continue komutu nedir?

continue komutu da, aynı break gibi, sadece bir döngü içinde ve bir if şartı altında mânâ ifade eder. continue döngü blokunun işlemesini yarıda keser ve başa döner. break'den farkı, programın döngünün dışına çıkmaması, ama döngünün başına dönmesi ve tekrar başlatmasıdır.

Autocad break komutu nasıl kullanılır?

Break komutuna aşağıdaki yollardan girilir: Klavyeden BREAK veya BR yazılarak girilir ve Enter tuşuna basılır....Direkt kırmada işlem sırası:

  1. Break komut düğmesine tıklanarak çalıştırılır. Command: BR.
  2. Kırmanın başlayacağı yer tıklanır. ...
  3. Kırmanın biteceği yer tıklanır ve işlem bitirilir.

AutoCAD break komutu nedir?

Break komutu, seçilen obje üzerinde, tanımlanan iki nokta arasının silinecek şekilde kırılmasını sağlar. Çember gibi eğri çizgilerde uygulandığı zaman ilk sınır noktasından ikinci sınır noktasına doğru saat yönünün tersine bir kısım siler. ... Autocad Modify toolbarda bulunan Break komutunun bir uygulaması.

AutoCAD de Fillet nasıl yapılır?

Fillet komutuna aşağıdaki yollardan girilir: Klavyeden FILLET veya F yazılır ve Enter tuşuna basılır. Bu seçenek default yöntemdir. Tek tek çizilmiş objelerin köşeleri yayla birleştirilir.

Erase komutu nedir?

Erase komutu ekrandaki objeleri silmek için kullanılır. Komuta girildikten sonra şeklindeki imleç, küçük bir kutu ( ) haline dönüşür. Bu kutu ile objeler tek tek seçilebileceği gibi diğer seçme yöntemleri ile topluca bir defada da seçilebilirler.

Rectangle komutu nedir?

Rectangle, dikdörtgen çizmek için kullanılan bir komuttur. Çizimi yapabilmek için bir köşegenin karşılıklı iki köşesini belirlemek yeterlidir. Dikdörtgenin kenarları güncel UCS'nin X ve Y eksenlerine paralel olur. Polyline (Birleşik Çizgi) çizgi tipi özelliğindedir.

Polyline komutu ne işe yarar?

15- POLYLINE (PL): Çizgi komutudur. Bu komutla çizilen nesneler/çizgiler bütün olarak çizilir. ... Nesnede silemediğimiz bir doğruyu bu komutla silebiliriz. 17- SPLINE (SPL): Eğrisel çizgi çizmek için kullanılan komuttur.

AutoCAD Polygon komutu ne ise yarar?

AutoCAD'de POLYGON Komutu Bu komut AutoCAD'de çokgenler yaratmanızı sağlar. Çokgen oluşturmak için, çokgeninizin merkezini yaratırken, bu merkezin çokgenin iç teğet çemberinin mi dış teğet çemberinin mi merkezi olduğunu belirlemeniz gerekir.

AutoCAD Arc komutu ne işe yarar?

Arc, yay çizmek için kullanılan bir komuttur. Çok sayıda yay çizme yöntemi vardır (Şekil 1). En çok kullanılanı 3 nokta yöntemidir.