Arapça Eflin ne demek?

İçindekiler:

  1. Arapça Eflin ne demek?
  2. Faiz ve riba aynı mıdır?
  3. Diyanet Toki fetvası nedir?
  4. Faiz Borcunu faizle ödemek caiz mi?
  5. Faiz vermek ne demek?

Arapça Eflin ne demek?

Eflin isminin anlamı halk arasında 'Cennete Açılan Kapı' olarak geçiyor. ... Cennete açılan kapı anlamı kapsamında siz de bebeğiniz için bu güzel adı koyabilirsiniz. Kız çocukları için verilen bu isim karakteristik özelliği ve telaffuzu ile beraber kulağa oldukça hoş geliyor.

Faiz ve riba aynı mıdır?

İkinci görüş riba ile faizin aynı şeyler olmadığı görüşü. Bu görüş çerçevesinde riba, dönemin koşullarının belirlediği bir tefeci faizidir. Oysa günümüzde faiz, devletin koyduğu kurallar çerçevesinde kurumlar (bankalar) eliyle uygulanan düzenlenmiş bir bedeldir.

Diyanet Toki fetvası nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir” sorusuna cevap verdi. Diyanet'in cevabı şöyle oldu: İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir.

Faiz Borcunu faizle ödemek caiz mi?

Cevap: Bankadan fâiz ile kredi almak ve fâiz ödemek câiz değildir. Bu şekilde bir kredi alınmışsa, fâsiddir. Bozulması gerekir. Fâsid akid ile alınan mal veya para mülk olur ise de, kullanmak câiz değildir.

Faiz vermek ne demek?

Faiz, kısaca kar anlamına gelir. ... Banka ya da benzeri yerden borç karşılığı alınan paranın, kullanımına karşılık verilen ücrettir.