Üstünkörü ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Üstünkörü ne anlama gelmektedir?
  2. Tıraş bıçağı nasıl yazılır?
  3. Tıraş ta ı var mı?
  4. Ritime mi ritme mi?
  5. Ritim yeteneği nedir?

Üstünkörü ne anlama gelmektedir?

birl. sıf. (Eski Türk. üs+tün “üstten” ve kör-mek “görmek”ten zarf-fiil ekiyle kör-ü “üstten bakarak, yüzeysel bir şekilde” [?]) 1. Îtinâ göstermeden, gelişigüzel, baştan savma, alelâde: Delikanlı üstünkörü bir cevap vermiş (Sait Fâik).

Tıraş bıçağı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "tıraş"tır.

Tıraş ta ı var mı?

Tıraş mı yoksa traş mı yazılır? Türk Dil Kurumu sözlüğünde kelime anlamı tıraş kelimesi karşısında yer almaktadır. Doğru yazımı da tıraş olarak geçmektedir. Tıraş kelime anlamı, saç ve sakalı kesme eylemi, erkek saçını keserken verilen biçim, kesilme ya da kazınma zamanı gelen saç sakal olarak belirtilmektedir.

Ritime mi ritme mi?

Yazarı: Ritim; belirli bir sıra ve aralıklarla öğelerin birbirini izlemesi, ses uyumu, dizem olarak tanımlanmaktadır. Fransızcadan dilimize yerleşen bu kelime, yanlış telaffuz nedeniyle ritm şeklinde yazılır. Fakat doğru yazım şeklinin ritim şeklinde olması gerekir.

Ritim yeteneği nedir?

Müziksel Ritmik Zeka, çok kısa bir tanımlamayla; kişinin kendisini müzik ve ritimle ifade etme yeteneğidir. Bu tip insanlar, müzik ve ritimlere karşı diğer insanlardan daha duyarlıdırlar. Müzik kulakları gelişmiş olduğundan; bir şarkının ritmi, melodisi, notası ya da iniş çıkışlarını çok net ayırt edebilirler.