Diş teli en fazla ne kadar süre kalır?

İçindekiler:

  1. Diş teli en fazla ne kadar süre kalır?
  2. En uzun tel tedavisi ne kadar sürer?
  3. En kısa tel tedavisi ne kadar sürer?
  4. Diş teli kaç ay kalır?
  5. Diş teli lastiği yüz şeklini değiştirir mi?

Diş teli en fazla ne kadar süre kalır?

Yetişkinlerde diş teli tedavisi süreleri 6 ay ile 2 yıl arasında değişebilir. Özellikle yetişkinlerde şeffaf plak tedavisi uygulanıyorsa bu durumda diş yapıları daha erken şekilde tedavi edilmiş olur.

En uzun tel tedavisi ne kadar sürer?

Diş teli tedavi süresi kişiden kişiye değişmektedir. Ortalama diş teli tedavi süresi 6 aydan başlayıp, 30 ay kadar sürebilmektedir. Diş tedavilerinde bu bakımdan en uzun soluklu yöntemlerden biri diş teli tedavileridir.

En kısa tel tedavisi ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi genellikle 8 ay ile 30 ay arasında değişen bir periyodda devam edebilir. Bir hastanın diş teli takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır. Diş teli tedavi süresi ortodontist hekimin bilgisine, özenine, hastanın da işbirliğine bağlıdır.

Diş teli kaç ay kalır?

Ortalama 8 ay-2 yıl arası süren tedavi sadece alt ya da sadece üst dişlere uygulanabilir. Hatta sadece birkaç dişte problem varsa onlara tel takılarak 3-4 ay süren tedaviler bile mevcut.

Diş teli lastiği yüz şeklini değiştirir mi?

Diş telleri dudaklarınızı değiştirir mi? Evet, diş telleri aldıktan sonra dudaklarınızın farklı göründüğünü göreceksiniz. Bunun nedeni dişlerinizin ve dudaklarınızın maksiller labial fraenum adı verilen kaslı bir ek ile bağlanmasıdır.