Uzun saç neden Seyrekleşir?

İçindekiler:

  1. Uzun saç neden Seyrekleşir?
  2. Saç uzunluğu dökülmeyi etkiler mi?
  3. Depresyon ilacı saç döker mi?
  4. Antidepresan saç zarar verir mi?

Uzun saç neden Seyrekleşir?

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilir.

Saç uzunluğu dökülmeyi etkiler mi?

Özellikle yıpranmış saçlarda yani saçını aşırı yıkayıp veya fazla aksesuar kullananlarda, çok fön çekenlerde saçlar kuruyup yıpranabiliyor. Bu tür durumlarda saçı kısaltmak saç kalitesini artırabilir. Fakat saçın dökülmesi üzerine bir etkisi yoktur. Sadece uzun saç döküldüğü zaman daha çok gözle görülebilir.

Depresyon ilacı saç döker mi?

Depresyon, anksiyete, psikozlar ve de bunların tedavisinde kullanılan ilaçlar saçı etkileyip dökülmesine neden olabilmektedir.

Antidepresan saç zarar verir mi?

Duygu durum düzenleyici ilaçlar (lityum ve sodium valproate) ve antidepresanların kullanımında yan etki olarak saç dökülmesi görülebilmektedir. Lityum bipolar bozuklukta sık kullanılır ve lityum kullananlarda saç dökülmesi sıklığı %12'dir. Dökülme yanında saçlarda incelme de sık görülen yan etkisidir.