Diş dipleri neden morarır?

İçindekiler:

  1. Diş dipleri neden morarır?
  2. Diş etleri neden kahverengi olur?
  3. Diş etinde morarma nedir?
  4. Diş rengi neden Grileşir?
  5. Dişte renklenme neden olur?

Diş dipleri neden morarır?

Diş eti morarması genellikle ağız ve dişlerinizde meydana gelen yaralanmalar ya da çeşitli travmalar sonucunda ortaya çıkabilir. Tırnak yemeğe, diş gıcırdatma ya da cialis uy online parmak emme gibi çeşitli alışkanlıklar diş etlerinde morarmaya neden olabilir.

Diş etleri neden kahverengi olur?

Vücuttaki melanosit adı verilen özel hücreler melanin üretir. Tütündeki nikotin, melanositlerin normalden daha fazla melanin üretmesine neden olabilir. Diş etleri daha kahverengi veya siyah olabilir. Renkteki değişiklik yamalar halinde görünebilir veya ağızın tamamını etkileyebilir.

Diş etinde morarma nedir?

Kahverengimsi diş etlerinin sebebi de vücuttaki melanin seviyesinin artmasına bağlı olarak gerçekleşebilir. Fakat mor renk bölgedeki fazla kanlanma veya iltihap belirtisi olarak karşımıza çıkar. Bu açıdan bakıldığında, diş eti morarması ve diş etinde bulunan kahverengi renk farklıdır.

Diş rengi neden Grileşir?

Dişler yaşla beraber daha sarı ve daha gri renk alabilir. Bu, yıllar sonra diş minesinin (dişin sert ve daha beyaz olan dış tabakası) aşınmasıyla daha transparan bir hale gelip altta daha sarı olan diş dokusunun (dentin) yansıması sonucu olur.

Dişte renklenme neden olur?

Pulpa dokusu; dişin soğuğu, sıcağı, ekşiyi, tatlıyı algılamasını sağlayan sinirlere ve dişin beslenmesini sağlayan kan damarlarından oluşan yumuşak bir dokudur. Bu doku, genellikle travma ile canlılığını kaybettiğinde kan damarları parçalanır, diş kan ürünlerinin rengi ile iç katmanından boyanmış olur.