Taban çökmesi nedir?

İçindekiler:

  1. Taban çökmesi nedir?
  2. Tabanlık işe yarıyor mu?
  3. Düz taban düzelir mi?
  4. Taban düşüklüğü belirtileri nelerdir?
  5. Düz taban oldugunu nasil anlariz?
  6. Ortopedik Ayak tabanlığı ne işe yarar?

Taban çökmesi nedir?

Nasıl Tedavi Edilir? Düz tabanlık, ayağın normalde olması gereken iç uzun kavsinin kaybolarak topuğun dışa doğru kayması ile karakterize bir ayak deformitesidir. Düz tabanlık denildiğinde genellikle akla çocuk ayağı gelir, fakat düz tabanlık sadece doğuştan olan bir durum değildir.

Tabanlık işe yarıyor mu?

Ayağınıza ve etkinliğinize uygun tabanlık giymenin hem kısa, hem de uzun vadeli faydaları vardır. Sidas Custom tabanlıklar ayağınızın üstündeki kemer desteğini arttırır ve büyük rahatlık sağlar. Fiziksel aktivite sırasında, yastıklar ayaklarda eklem veya kas ağrısını hafifletmeye ve önlemeye yardımcı olur.

Düz taban düzelir mi?

Esnek düztabanlığı tedavi ile düzeltmek mümkün değildir. Esnek düztabanlık çok şiddetli değilse ayak gelişimi tamamlandıkça kendiliğinden düzelebilmektedir.

Taban düşüklüğü belirtileri nelerdir?

Taban düşüklüğü belirtileri aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
  • Yürüme sırasında ağrı hissi açığa çıkması (Özellikle ayak bileği, baldır, diz ve kalça eklemlerinin yanı sıra bel bölgesinde)
  • İçe doğru basma.
  • Ayaklarda şişlik.
  • İstirahat sırasında kaval kemiğinde ağrı
  • Bel ağrısı
  • Çabuk yorulma.
Daha fazla öğe...

Düz taban oldugunu nasil anlariz?

Ayak izinizin gözükeceği, beton bir kaldırım gibi düz bir yüzeyde yere basın. Geri adım atıp bıraktığınız izi inceleyin. Eğer ayak tabanlarınızın tamamının izi çıkmışsa düztaban olma ihtimaliniz vardır. Birçok küçük çocukta düz taban bulunabilir, buna esnek düztaban adı verilir.

Ortopedik Ayak tabanlığı ne işe yarar?

Ayak Tabanlığı Kullanımı Ayak tabanlığı ayakkabınızın içine konularak ayakkabınızın tabanına oturur. Böylece ayağınız ile ayakkabı tabanı arasında yumuşak bir doku oluşmuş olur. Bu doku şok emicilik görevi üstlenirken ayak tabanında da rahatlık hissi sağlar.