10 sınıfta kaç saat ders var?

İçindekiler:

  1. 10 sınıfta kaç saat ders var?
  2. Sayısal seçen öğrenciler hangi dersleri görür?
  3. Felsefe grubu dersi hangi sınıflarda var?
  4. Lisede felsefe dersi nedir?

10 sınıfta kaç saat ders var?

Toplam haftalık 34 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 5 saat seçmeli ve 1 saat Rehberlik dersi olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.

Sayısal seçen öğrenciler hangi dersleri görür?

Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

Felsefe grubu dersi hangi sınıflarda var?

Felsefe dersi ise 10'uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11'inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12'nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9'uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

Lisede felsefe dersi nedir?

Felsefe tarihten ve içinde yaşadığımız dünyadan gelen mevcut teoriler ve soruları, eleştirel bir bakış açısıyla analiz ederek ve sorgulayarak yeni sorular, anlamlar ve teoriler geliştirmeyi amaçlar.