Kırkkilit otu neye yarar faydaları?

İçindekiler:

  1. Kırkkilit otu neye yarar faydaları?
  2. Kırkkilit otu kremi ne işe yarar?
  3. Kırkkilit otu Türkiye'de nerelerde yetişir?
  4. Kırkkilit otu saç dökülmesinde nasıl kullanılır?
  5. Tilki kuyruğu bitkisi ne işe yarar?
  6. Şafir otu nerede yetişir?

Kırkkilit otu neye yarar faydaları?

Kırkkilit otu, içindeki silis adlı bir madde sayesinde kemik sağlığını koruyor, kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu özelliğiyle, çoğunlukla ileri yaşlarda görülen osteoporoz, yani kemik erimesi rahatsızlığına çare oluyor, kırılan kemiklerin de iyileşme sürecine destek olduğu biliniyor.

Kırkkilit otu kremi ne işe yarar?

Diş eti kanamaları ve ağız içi yaralarında, hücre yenileyici etkisini göstererek zedelenen dokuları yenilemektedir. Ezilerek elde edilen kırkkilit otu kremi yaraları iyileştiren bir şifa olarak karşınıza çıkar. Kırkkilit otu sperm kalitesini yükselten bir bitki olarak bilinmektedir.

Kırkkilit otu Türkiye'de nerelerde yetişir?

Kırkkilit otu sulak yerleri sever. Bu yüzden dere kenarlarında, balçıklı ve kumlu topraklar da yetişir. Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Amerika'da yetiştiği görülmüştür. Ülkemizde de hemen hemen her bölgesinde görülebilen bir ottur.

Kırkkilit otu saç dökülmesinde nasıl kullanılır?

Tam bir silisyum deposu olan kırkkilit otu saç dökülmesini engeller ve saçın hızlı uzamasına yardımcı olur. Hazırlanan losyonun haricinde günde 1 bardak çayının içilmesi faydalı olacaktır. Uygulanışı: 1 lt suyun içerisine bitkileri ilave edip ağzı kapalı ısıya dayanıklı bir kapta 10 dakika kaynatıp, demlenmeye bırakın.

Tilki kuyruğu bitkisi ne işe yarar?

Romatizma gibi kemik hastalıklarına karşı iyi gelir ve kemikleri onarır. Gut hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Üst solunum yolları hastalıklarına iyi gelir. İdrar söktürücü etkisi vardır.

Şafir otu nerede yetişir?

Işkın otu ülkemizin Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinin neredeyse tamamında yetiştiriliyor. En çok yetiştirilen şehirlerin başında Bitlis, Tunceli ve Diyarbakır gelmektedir.