Istatistikçi Hangi bölüm mezunları atanabilir?

İçindekiler:

  1. Istatistikçi Hangi bölüm mezunları atanabilir?
  2. Iyi bir istatistikçi nasıl olmalı?
  3. Istatistikçi hangi programları bilmeli?
  4. Istatistik dersi hangi bölümlerde var?
  5. Istatistiğin ilgi alanları nelerdir?
  6. Ceza hukuku dersi hangi bölümlerde var?

Istatistikçi Hangi bölüm mezunları atanabilir?

İstatistik uzmanı olabilmeniz için üniversitelerin 4 yıllık İstatistik, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Bu bölümlerden başarıyla mezun olursanız çeşitli firmalarda istatistik uzmanı olarak görev alabilirsiniz.

Iyi bir istatistikçi nasıl olmalı?

İstatistikçi, çalışılan konu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Sağlam ve güçlü bir bigisi olmadığı konularda kendisini yetkin göstermemelidir. Gerçek veriler “bağlamından ayrı” değildir. Öte yandan, istatistikçi “uygulama alanı konusu”yla ilgili bilgilerinin sınırlarını bilmeli ve bunu belirtmelidir.

Istatistikçi hangi programları bilmeli?

Microsoft Office programlarını %87,82'si, SPSS'i -ki biz istatistikçiler için oldukça önemli olan bir paket programdır- istatistik bölümünde okuyanların % 74,35'i görmektedir. Bunun dışında C dilleri içerisinde c++'ı %54,92'si görürken, C#'ı %33,94'ü görmektedir.

Istatistik dersi hangi bölümlerde var?

İstatistik dersleri iktisadi ve idari bilimler fakültesinde ise iktisat bölümü, finans bölümü, aktüerya bilimleri bölümü, işletme bölümü, bankacılık bölümü, ekonometri bölümü gibi bölümlerde zorunlu ders olarak okutulur.

Istatistiğin ilgi alanları nelerdir?

İstatistik bölümünün amacı, belli bir alanda verilerin toplanması, analizi ve ileri vadeli tahmin ve olasılıkların hesaplanması konusunda eğitim ve araştırma yapmaktır. Sayısal verilere ulaşma ve bunları çözümleme konusunda matematiksel istatistikten yararlanılır.

Ceza hukuku dersi hangi bölümlerde var?

Ceza Hukuku Genel Hükümler Suç ve ceza kavramlarıyla özel olarak ilgilenen ceza hukuku genel hükümler, kamu hukuku özel hukuk dersleri ayrımında kamu hukuku dersleri kategorisine girer. Ceza hukuku genel hükümler dersi adalet bölümü ve bazı İİBF bölümlerinde de bulunmaktadır.