Uçak pistte nasıl hareket eder?

İçindekiler:

  1. Uçak pistte nasıl hareket eder?
  2. Uçak havada durur mu?
  3. Ana tekerleklere fren uygulamadan uçağın yönünü değiştiren sistem nedir?
  4. Bir cisme uygulanan kuvvet cismin hareket yönünün tersine ise kuvvet iş yapar mı?
  5. Bir uçağın hareket eksenleri etrafında yaptığı hareketler nelerdir?

Uçak pistte nasıl hareket eder?

Uçağın ağırlık merkezi hizasına yerleştirilen küçük kanatçık uçağın üzerinde, ağırlık merkezinin etrafında sağa ya da sola dönmesini sağlayan bir kuvvet oluşturur. Kokpitteki pedallar sayesinde hareket ettirilen bu parça uçağın burnunun doğrultusunun kontrol edilmesine imkân verir.

Uçak havada durur mu?

Uçaklar havada, hava trafik kontrolörünün (yerde radar ekranında uçakları takip ederek yönlendiren ve kontrol eden personel) öngördüğü belirli bir radyo istasyonu veya kontrol noktası üzerinde, belirlenmiş bir irtifada, hipodrom şeklinde bir paternde, iniş takımlarını ve flaplarını açmaksızın uçabileceği en düşük ...

Ana tekerleklere fren uygulamadan uçağın yönünü değiştiren sistem nedir?

Ters itme sistemleri, iniş esnasında uçağın iniş takımının yere temasından hemen sonra yavaşlamaya yardımcı olmak, frenlerdeki aşınmayı azaltmak ve daha kısa iniş mesafeleri sağlamak için birçok jet uçağında bulunur.

Bir cisme uygulanan kuvvet cismin hareket yönünün tersine ise kuvvet iş yapar mı?

Örneğin duran bir cisme sabit bir kuvvet uygulanarak yapılırsa, cisim düzgün hızlanan hareket yapar. Herhangi bir kuvvet yönünde yapılan pozitif ise, ters yönde uygulanan kuvvetin yaptığı negatiftir.

Bir uçağın hareket eksenleri etrafında yaptığı hareketler nelerdir?

Bir uçağın bu eksen etrafında yaptığı harekete (Pitch) yunuslama denir. Uçağın bu eksen etrafında yaptığı yunuslama hareketi, irtifa dümeni (elevator), hareketli yatay stabilize (stabilizator) ve bazı uçaklarda elevonlar tarafından kontrol edilir.