Domateste vitamin var mı?

İçindekiler:

  1. Domateste vitamin var mı?
  2. Domates nelere iyi geliyor?
  3. Domatesin içinde neler var?
  4. Domates ishal yapar mi?

Domateste vitamin var mı?

Teknik olarak bir meyve olmasına rağmen, domates genellikle bir sebze olarak kategorize edilir. Domates, kalp hastalığı ve kanser riskinin azaltılması dahil olmak üzere birçok sağlık yararı ile bağlantılı likopen antioksidanı için ana besin kaynağıdır. Aynı zamanda C vitamini, potasyum, folat ve K vitamini deposudur.

Domates nelere iyi geliyor?

Yararları saymakla bitmeyen domates diyabet, cilt problemleri ve idrar yolu enfeksiyonlarından da rahatlama sağlar, ayrıca, sindirimi artırır, kan dolaşımını uyarır, kolesterol seviyelerini azaltır, sıvı dengesini artırır, böbrekleri korur, vücudu detoksifiye eder, erken yaşlanmayı önler ve iltihabı azaltır.

Domatesin içinde neler var?

1 adet domates; 22 kalori, 1g protein 3,7mg omega 3 yağ asidi ve 98,4mg omega 6 yağ asidi, 5g karbonhidrat ve 3g şeker içerir. Vitaminleri; A, C,E, K, B6, niasin'dir. Mineralleri; Manganez, magnezyum, bakır, demir, kalsiyum, folat ve fosfor'dur.

Domates ishal yapar mi?

Eğer irritabl bağırsak sendromundan muzdaripseniz domates, sendromun belirtilerini gerçekten tetikleyebilir. Bunlar arasında ishal, ağrılı kramplar, şişkinlik, kabızlık ve gaz problemleri görülebilir. Bu durumda domates ve domates sosu gibi asitli yiyeceklerden uzak durmak en iyisidir.