Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?
  2. Recep ayında edilen dualar kabul olur mu?
  3. Kadeh duası ne işe yarar?
  4. Kuduriye duasının anlamı nedir?

Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?

Regaib ve Miraç kandilleriyle şereflendirilen bu mübarek ayda, Peygamber Efendimiz (SAV) her zamankinden daha fazla ibadet etmeye çalışırdı. Öyle ki; dua ettiği zamanlarda bile ''Allah'ım! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır'' buyurduğu bilinmektedir. (Camiü's- sağir, 2/90).

Recep ayında edilen dualar kabul olur mu?

Dua etsin sıkıntısı giderilecektir, O nazik saatte bir kişi yoktur ki dua etsin de duası kabul olunmasın. ... Receb ayının ilk gecesi, Şaban ayının Onbeşinci gecesi, Cuma gecesi, Ramazan bayramı gecesi, Kurban Bayram gecesi edilen dualar red olunmaz. Deylemi, Nesai den rivayet etmiştir.

Kadeh duası ne işe yarar?

Kadeh duası, her türlü dilek için okunabilecek bir duadır. bu duanın Kenzül Arş duası ile birlikte okunması daha faydalıdır. Bu duayı ayın ilk günlerinde tam bir itikatla, sıdk'ı hulus içinde okumak, her muradın olmasını sağlayacaktır. ... Herkesin muradına nail olması için, kadeh duası okunmalıdır.

Kuduriye duasının anlamı nedir?

Kuduriye duası hayırlı kapıların açılmasına vesile olur Ancak bu duadaki anlamının “müjdeli haberler almak” olduğunu ifade etmek gerekir. Zira bu dua kişinin dilek ve hacetlerinin gerçekleşmesine vesile olur, dolayısıyla da müjde anlamı taşır.