TDK harika ne demek?

İçindekiler:

  1. TDK harika ne demek?
  2. Harika insan ne demek?
  3. Mükemmel olmak ne demek?
  4. Müthiş in tahmini nedir?
  5. Mutuş ne anlama geliyor?
  6. Süt dişleri ne demek?
  7. Süt dişleri ne işe yarar?

TDK harika ne demek?

Türk tarihi harikalarla doludur. [mecaz] Çok büyük bir hayranlık uyandıran, eksiksiz, kusursuz, tam, mükemmel: Harika fikir doğrusu, kim akıl ettiyse iyi akıl etmiş. [ünlem] `Güzel` anlamında kullanılan bir söz.

Harika insan ne demek?

İki eli olan, iki ayak üzerinde dolaşan, sözle anlaşan, akıl ve düşünme yeteneği olan en gelişmiş canlı. Bu türden olan canlı. Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).

Mükemmel olmak ne demek?

Gerçekleşmek veya yapılmak. Bir durumdan başka bir duruma geçmek. Herhangi bir durumda bulunmak. Uygun düşmek, yerinde görülmek.

Müthiş in tahmini nedir?

müthiş anlamı sf. 1. Korkuya düşüren, korkunç, dehşetli: "Aradan yıllar geçti.

Mutuş ne anlama geliyor?

mutuş anlamı Ufak tefek erkek çocuk.

Süt dişleri ne demek?

Süt dişleri, bebeğinin ilk dişleridir. Bunların oluşumu henüz bebeğin karnındayken başlar, zamanı geldiğinde de gün yüzüne çıkar. Keskin, ince ve hassas yapıdadır. Bunun sebebi ise yakın zamanda yerini kalıcı dişlere bırakacak olmasıdır.

Süt dişleri ne işe yarar?

2003'te yapılan bir araştırma, süt dişlerinin zengin birer kök hücre kaynağı olduğunu ve ihtiyaç duyulduğunda başka hücreler haline getirilebileceğini gösterdi. Kısacası, çocuğunuzun süt dişlerini saklayarak herhangi bir sebeple dokuya ihtiyaç duyduğunda hücrelerini yeniden büyütebilirsiniz.