Radyoloji olmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Radyoloji olmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Radyoloji uzmanı olmak için ne yapmalı?
  3. Radyoloji uzmanı doktor müdür?
  4. Şua izni ne zaman kullanılır?
  5. Röntgen teknisyeni fiili hizmet zammı nasıl hesaplanır?

Radyoloji olmak için hangi bölüm okunmalı?

Radyolog olmak için önce tıp doktoru unvanı almak gereklidir. Tıp fakültelerinde okuyan her doktor adayı, eğitiminin 5. senesinde stajyer olarak radyoloji eğitimi alır. Bununla birlikte radyolog olmaya hak kazanmak için 6 senelik temel tıp eğitiminin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girerler.

Radyoloji uzmanı olmak için ne yapmalı?

Radyoloji Teknikeri olabilmek için ilk olarak üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Radyoloji Teknikerliği bölümünü okumak gerekmektedir. Bu bölüm üniversitelerde 2 yıllık bir bölümdür. Bu bölümü okuyup mezun olan kişilere Radyoloji Teknikeri unvanı verilmektedir.

Radyoloji uzmanı doktor müdür?

Radyoloji uzmanı; radyoloji alanında teşhis ve tedavi sürecinde hastaların hastalıklarını takip eden ve tedavi amaçlı radyolojik işlemleri yapan kişiye verilen mesleki unvandır. Söz konusu alanda uzman doktor tarafından muayene ve testler yapılarak teşhis konulur.

Şua izni ne zaman kullanılır?

ŞUA İZNİ KULLANIMI 657 sayılı Yasa'nın 103. maddesine göre yıllık izinler; amirlerin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilecek, birbirini izleyen iki yılın izni de bir arada verilebilecektir.

Röntgen teknisyeni fiili hizmet zammı nasıl hesaplanır?

Yıllık Fiili hizmette senenin resmi tatil günleri,hafta sonları,şua izni,yıllık izin,hastalık izni gibi çalışmadığı günler düşülür. Röntgen teknisyeni günde 7 saat çalıştığı için 198x7=1386 saat yapar. 1386 saati şu formüle uyarlayıp gün sayısını çıkartırız.(1386/8)*(90/360)=43,31 fiili hizmet gün sayısı yapar.