Kaç daireye kadar yönetici zorunlu?

İçindekiler:

  1. Kaç daireye kadar yönetici zorunlu?
  2. Apartman yönetimi nasıl olur?
  3. Apartman yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?
  4. Zorla apartman yöneticisi olunur mu?
  5. Apartman yönetimi devri nasıl yapılır?

Kaç daireye kadar yönetici zorunlu?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor.

Apartman yönetimi nasıl olur?

Tarih belirlendikten sonra ise kat malikleri eşliğinde oylama gerçekleşir. Bu oylamada Q üzerinde oy alan kişi ya da kişiler, yönetim kurulu veya yönetici olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat eğer 3 ve daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu oluşturulur.

Apartman yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Zorla apartman yöneticisi olunur mu?

Hayır, kişinin her zaman için apartman yöneticiliğini kabul etmemek hakkı bulunmaktadır. Apartman yöneticisi olmak istemiyorum diyen kat malikinin bu göreve zorla getirilmesi söz konusu değildir. Yani apartman yöneticisi olmak zorunlu değildir. Burada önemli olan kişinin bu görevi kendi hür iradesi ile istemesidir.

Apartman yönetimi devri nasıl yapılır?

Devredilme işlemleri ise şu şekilde gerçekleşiyor: -Kat Malikleri Kurulu toplanıyor. Toplantı; hem sayı, hem de arsa payı bakımından kat maliklerinin yarıdan fazlasının katılımı ile gerçekleşiyor. - Site/Apartman yönetimin bir firmaya devredilmesi yönünde karar alıyor.