Alkol tedavisi nerede olunur?

İçindekiler:

  1. Alkol tedavisi nerede olunur?
  2. Alkol tedavisi hangi hastanede yapılır?
  3. Amatem Hangi bölüm?
  4. Amatem hangi tür tedavi yapılır?
  5. Amatem Polikliniği nedir?

Alkol tedavisi nerede olunur?

Alkol kullanan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemlerine çözüm arayan kişi ve yakınları hastanelere bağlı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (AMATEM) ile psikiyatri kliniklerine başvurarak tedavi olabilirler.

Alkol tedavisi hangi hastanede yapılır?

AMATEM ( Alkol ve Madde Tedavi Merkezi )

Amatem Hangi bölüm?

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin içinde ayrı binada bulunan bir servisidir ve AMATEM'e sadece alkol veya madde kullanım sorunları olanlar kabul edilmektedir.

Amatem hangi tür tedavi yapılır?

Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezi (AMATEM), 1983 yılında kurulmuş olan bir tedavi merkezidir. AMATEM'in genel amacı ileri düzeyde alkol bağımlılığı olanların ve uyuşturucu madde veya reçeteli satılması gereken ilaçların bağımlısı olmuş kişilerin tedavi edildiği merkezin adıdır.

Amatem Polikliniği nedir?

AMATEM kliniği alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir kliniktir. İlaç tedavilerinin yanında bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde ile ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile bilinçlendirme programları yapılmaktadır.