Tül perdeleri beyazlatmak için ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Tül perdeleri beyazlatmak için ne yapmak lazım?
  2. Sararmış tüller nasıl beyazlar?
  3. Güneşlik perdeler nasıl beyazlatılır?
  4. En temiz tül perde nasıl yıkanır?
  5. Tül perde yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?
  6. Perdeleri Kırışmadan nasıl yıkanır?
  7. Perde yıkamada ne kullanılır?

Tül perdeleri beyazlatmak için ne yapmak lazım?

Tül perdelerinizi makineye attıktan sonra deterjan gözüne iki yemek kaşığı toz şeker koyun. Yıkama bittikten sonra perdelerinizin temizliğine inanamayacaksınız. Bu arada, isterseniz 2-3 adet küp şekeri yine çamaşırlarınızın arasına katarak ta yıkama yapıp istediğiniz gibi güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Sararmış tüller nasıl beyazlar?

Perdenizi tamamiyle örtecek miktarda bir kovanın içine ılık su doldurun ve tepeleme 5 yemek kaşığı tuz ekleyip tuzlu su karışımı elde edin. Tül perdelerinizi tuzlu suya batırın ve geceden sabaha kadar bekletin. Daha sonra çamaşır makinenizde her zaman yıkadığınız gibi yıkayın.

Güneşlik perdeler nasıl beyazlatılır?

Göz kamaştıran bembeyaz perdeleriniz için, güneşlik temizliğinin ipuçlarından bir tanesi perde beyazlatmada toz şeker kullanımıdır. Perdenizi her zamanki gibi temizliğe girişmeden önce perdelerinizin üzerine iki tatlı kaşığı toz şeker serpiştirin. Toz şeker kullanmayacaksanız küp şekerden de istifade edebilirsiniz.

En temiz tül perde nasıl yıkanır?

Tül perdelerinizi çamaşır makinesine yerleştirdikten sonra üzerlerine tepeleme 2 tatlı kaşığı kadar toz şeker ilave etmeniz ve her zaman kullandığınız ayarda yıkamanız yeterli. Deterjan gözüne 2 çorba kaşığı karbonat koyun ve makinenizi normal yıkama ayarlarında çalıştırın.

Tül perde yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

-Perdeler ve tüller asla aynı anda makineye atılmamalı ayrı ayrı yıkanmalıdır. -Perdeler asla yıkandıktan sonra hemen asılmamalı kurduktan sonra ütülenerek asılmalıdır. -Perdeler her zaman mevsim değişimlerine göre yıkanmalıdır. Aksi takdirde yazın güneş ışınlarına maruz kalarak yıpranabilirler.

Perdeleri Kırışmadan nasıl yıkanır?

Tül perdelerinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Fakat kesinlikle sıcak su kullanmamalısınız. Sıcak su tül perdenizin çok kırışmasına ve daha çabuk yıpranmasına sebep olur. Narin yıkama tercihinde tercihen 30 derecede yıkanması önerilir.

Perde yıkamada ne kullanılır?

Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları
  • Toz Şeker. Çok şaşırtıcı bir yöntem olsa da tül perdeleri beyazlatmanın en pratik ve en bilinen yöntemlerinden birisidir aslında. ...
  • 2. Sirke. Sirkenin temizlik konusunda zaten sıkça kullanılan bir malzeme olduğunu biliyorsunuz. ...
  • 3. Kaya Tuzu. ...
  • Bulaşık Makinesi Tableti. ...
  • Karbonat. ...
  • Soda.