İmsak vaktinden sonra yenir mi?

İçindekiler:

  1. İmsak vaktinden sonra yenir mi?
  2. Ezandan önce niyet ettikten sonra su içilir mi?
  3. Imsaktan sonra su içmek orucu bozar mı?
  4. Ezan okunduktan sonra su içip niyet edilir mi?
  5. Yanılarak su içmek orucu bozar mı?

İmsak vaktinden sonra yenir mi?

Oruç, imsak vaktinde başlar. Oruca niyet eden kimse bu vakitten itibaren herhangi bir şey yiyemez, içemez ve orucu bozan şeyleri yapamaz. Bu durum akşam güneş batıncaya kadar devam eder. Güneş battıktan sonra yiyip içmek suretiyle orucunu açar.

Ezandan önce niyet ettikten sonra su içilir mi?

Akşam yatmadan önce yemek yiyip oruç tutmak için niyet eden kişi, gece uyandığında imsak vaktine kadar yiyip içebilir. Niyet edilmiş olması orucu başlatmaz. Orucun başlama vakti imsak kesilmesidir. İmsak kesilinceye kadar niyet edilmiş olsa dahi yenilip içilir.

Imsaktan sonra su içmek orucu bozar mı?

Normalde orucun başlama saati olan imsak vaktine kadar bir şeyler yiyip içilebilir. Fakat imsak vaktine girildiği anda yeme içme faslı kesilmelidir. Dolayısıyla imsak vaktinden önce su içiyorsanız bir sorun olmayacaktır. Eğer ki ezan okunduğu sıra imsak vakti ise su içmek orucu bozan bir unsur teşkil eder.

Ezan okunduktan sonra su içip niyet edilir mi?

SAHURDA EZAN OKUNURKEN YEMEK YEMEK SU İÇMEK ORUCU BOZAR MI? ... Ancak sahur vaktinde sabah ezanının okunması ile birlikte bir şey yenmeyeceği gibi su da içilmez. Bu nedenle ezan okunduğunda niyet edilerek oruca başlanmalıdır. Ramazan ayında sabah ezanı okunmasıyla oruca başlama vakti de başlamış olur.

Yanılarak su içmek orucu bozar mı?

Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur.