KYK burs krediye nasıl dönüşür?

İçindekiler:

  1. KYK burs krediye nasıl dönüşür?
  2. KYK burs krediye dönünce nasıl iptal edilir?
  3. KYK burs kesilmemesi için ortalama kaç olmalı?
  4. KYK bursu kesildikten sonra tekrar alınabilir mi?
  5. KYK bursu iptal edilebilir mi?
  6. KYK bursu 2 kez alınabilir mi?

KYK burs krediye nasıl dönüşür?

Not ortalaması 2.00'nin altında kalan ya da hazırlık sınıfını geçemeyip KYK bursu kesilen öğrencilerin bursu, öğrenim kredisine dönüşmektedir. Bu durumu e-Devlet üzerinden sizin takip etmeniz gerekmekte. Çünkü bu süreçte banka hesabınıza paranız yatmaya devam eder. Ancak yatan para burs değil öğrenim kredisidir.

KYK burs krediye dönünce nasıl iptal edilir?

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir? Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler, e-Devlet adresi üzerinden e-devlet şifre bilgilerini girerek Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşabilirler. Daha sonra burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini gerçekleştirebilirler.

KYK burs kesilmemesi için ortalama kaç olmalı?

Eylül 2018'de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4'lük sistemde 2.00'nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir.

KYK bursu kesildikten sonra tekrar alınabilir mi?

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

KYK bursu iptal edilebilir mi?

KYK kredisini almaya hak kazanan öğrenciler her ne kadar taahhütname imzalamış olsalar da krediyi iptal etme hakkına da sahiptirler. Söz konusu durum KYK burs ödemeleri için de geçerli sayılmaktadır. Öğrenci, ihtiyacının olmadığını belirtmesi üzerine kredi ve burs iptalini istediği zaman gerçekleştirebilmektedir.

KYK bursu 2 kez alınabilir mi?

KYK öğrenim kredisini lisans düzeyindeyken ala biri ikinci bir üniversite okumaya karar verirse ne yazık ki 2.kez kredi alamaz.