Torna ile neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Torna ile neler yapılabilir?
  2. Torna Kateri ne işe yarar?
  3. Özel torna tezgahları nelerdir?
  4. Torna Tezgahinda neler yapilir?
  5. Ahşap CNC ile neler yapılabilir?
  6. Tornalama ne için kullanılır?
  7. Kaç çeşit torna tezgahı vardır?
  8. CNC ile neler yapilabilir?
  9. 3 eksen CNC ile neler yapılır?
  10. Tornalama işlemi nasıl yapılır?
  11. Gezer Punta ne işe yarar?

Torna ile neler yapılabilir?

Torna tezgahlarında başlıca tornalama işlemleri ya kullanılan kesici takımın ismiyle ya da yapılan tornalama işlemiyle isimlendirilir. Bunlara örnek olarak konik tornalama, delik delme, diş açma, kanal açma, kesme, raybalama vb. verilebilir.

Torna Kateri ne işe yarar?

Kater : Torna kalemlerinin kalemliğe düzgün bir şekilde bağlanması için kullanılır. Kalem biçimine ve ölçüsüne uygun olarak kare kesiti delikleri veya kanalları vardır.

Özel torna tezgahları nelerdir?

7 - Özel torna tezgâhları Bunlardan birkaçı şu şekildedir; revolver torna tezgâhı, otomat torna tezgâhı, düşey torna tezgâhı, hava tornası, kopya tornası. Revolver torna tezgâhı çok sayıdaki özdeş parçaları işlemek için kullanılır. Üzerinde bir altıgen yapı vardır bu nedenle revolver torna tezgâhı olarak adlandırılır.

Torna Tezgahinda neler yapilir?

Kullanımı Torna tezgahları ağaç tornalama, metal işleme, metal sıvama, termal püskürtme, parça ıslahı ve cam işlemede kullanılır. Torna tezgahının en iyi bilinen tasarımı çanak çömlek yapımında çömlek çamurunu şekillendirmek için kullanılan çömlekçi çarkı'dır.

Ahşap CNC ile neler yapılabilir?

CNC ahşap tezgâhı ile kesme, yönlendirme, oyma, delme, taşlama gibi işlemler kolayca yapılır. CNC ahşap tezgâhı ile dolap, gardırop, ahşap oyuncak ve benzeri gibi ahşap işleme projeleri yapılabilir. CNC ahşap oyma makinesinin her türlü ahşap kesimi için mükemmel sonuç verir.

Tornalama ne için kullanılır?

Özellikle Makine ve Metal sektöründe okuyanların/çalışanların lugatlarında ezbere bildiği haliyle anlatırsak: Kendi ekseni etrafında dönmekte olan, metal veya yapay malzemeler üzerinden doğrusal hareket eden kesici takım yardımıyla yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama, işin yapıldığı tezgaha ise torna tezgahı ...

Kaç çeşit torna tezgahı vardır?

Bunlardan birkaçı şu şekildedir; revolver torna tezgâhı, otomat torna tezgâhı, düşey torna tezgâhı, hava tornası, kopya tornası.

CNC ile neler yapilabilir?

CNC tezgahlarında 24 saat aralıksız seri üretim gerçekleştirilerek enerji ve zaman tasarrufu sağlanabilmektedir. Ahşap, plastik, metal, seramik, pleksi ve kompozit yüzeylerde çok ince detaylarla kesme, delme, delik büyütme ya da tornalama işlemleri zaman çizelgesine oturtularak kısa sürede müşteriye teslim edilebilir.

3 eksen CNC ile neler yapılır?

3 eksen çalışma ise CNC makinenin 3 eksen boyunca ve sürekli değişimle hareket edebilmesidir. Bu şekilde rölyef, eğimli işleri oyma yazılar, kabartmalar, her türlü kazıma gibi 3 eksenli olan ve sadece X ve Y nin değil Z ekseninin de değişebildiği işler mümkündür.

Tornalama işlemi nasıl yapılır?

Tornalama işleminde tek uçlu takım kullanılarak iş parçasına yuvarlak ve silindirik formlar kazandırılır. Diğer bir deyişle takım sabit iş parçası döner pozisyondadır. İş parçası torna tezgahına torna aynası ya da punto uçları ile sabitlenir.

Gezer Punta ne işe yarar?

Gezer puntanın görevleri: Kılavuz, pafta ve rayba çekme işlemlerinin yapılmasını sağlar, İki punta arası tornalamayı sağlar, Puntanın kaydırılarak konik tornalamanın yapılmasını sağlar, Uzun boylu parçaları tornalarken desteklik yapar.