Varis ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?

İçindekiler:

  1. Varis ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?
  2. Lazerle varis tedavisi ne kadar sürer?
  3. Varis ameliyatı sonrası morluklar ne zaman geçer?
  4. Lazerle varis tedavisi nasıl yapılır?
  5. Ameliyat sonrası varis çorabı gece giyilir mı?
  6. Varis ameliyatı sonrası morluklar nasıl geçer?
  7. Köpük tedavisinden sonra morluklar ne zaman geçer?

Varis ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?

Genelde işlemden 1 hafta sonra dikişler alınabilir. Hasta 3. gün sonrasında banyo yapabilir. 7-10 günlük istirahat sonrası normal yaşantısına dönebilir.

Lazerle varis tedavisi ne kadar sürer?

Varisinizin yapısına ve çokluğuna göre 45-90 dakika sürer. Varis ameliyatı nakış işler gibi küçük deliklerden sadece varislerin alınmasını gerektirir. Önceden işaretlenen varisli damarlar tek tek temizlenir, acele edilmez.

Varis ameliyatı sonrası morluklar ne zaman geçer?

Damar boyunca uzun mesafeler olduğu için dren konması da mümkün olmaz ve doku içinde kalır. Cildin altına akan bu kan önümüzdeki 2-3 günde ezilmiş gibi morluk şeklinde görülür, 10-15 gün sonra bu morluk sarı ve yeşil hale döner, 2-5 ay gibi bir süreçte ise büyük oranda kaybolur.

Lazerle varis tedavisi nasıl yapılır?

İşlem sırasında öncelikle ultrason eşliğinde iğne ile damarın içine girilir. Ardından kılavuz tel damarda uygun yere yerleştirilir. Sonrasında lazer ışınını damar duvarına verecek olan fiber, damar içinde ilerletilir. Son olarak da lazer kaynağı çalıştırılarak kontrollü olarak damarın içten tıkanması sağlanır.

Ameliyat sonrası varis çorabı gece giyilir mı?

Varis çorabı ameliyatlı ameliyatsız fark etmez sabah giyilip gece çıkarılması gerekmektedir. Ancak, varis çorabından fayda görmek istiyorsanız bir gün giyip üç gün giymemezlik yapmayınız. Çünkü ne kadar düzgün kullanırsanız o kadar faydasını görürsünüz.

Varis ameliyatı sonrası morluklar nasıl geçer?

Varis Tedavisi Sonrası Morluk Nasıl Geçer Deri altına sızan kan vücut tarafından emilerek yeniden kan yapımında kullanılır. Morluğun daha az olduğu ameliyatsız yöntemler tercih edilirse bu sorun daha az yaşanır. İlaç olarak Lasonil Merhem veya Hirudoid Jel kullanmak morluğun geçme süresini kısaltır.

Köpük tedavisinden sonra morluklar ne zaman geçer?

Bu tedavinin yapılması esnasında kullanılan iğneler çok ince olduğu için iğne izi kalmaz. Ancak damar içine verilen ilacın etkisi ile küçük morluklar oluşabilir. Bu morluklar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte en geç bir aya kadar ortadan kalkar. Bu morlukların oluşması endişe yaratmamalıdır.