Küçük gümüş balığı nasıl yakalanır?

İçindekiler:

  1. Küçük gümüş balığı nasıl yakalanır?
  2. Gümüş balığı hangi ayda avlanır?
  3. Dondurulmuş gümüş balığı nasıl pişirilir?
  4. Tatlı su gümüş balığı nasıl pişirilir?

Küçük gümüş balığı nasıl yakalanır?

Gümüş balığı tutulurken 6, 8 ya da 10 numara misina ve 5 ya da 10 gram kurşun ağırlıklar kullanılabilir. Gümüş balığı yemi olarak karides ya da midye kullanılabileceği gibi gümüş balığı çaparisi ve gümüş balığı rapala da kullanılabilir. Olta ile avlamanın haricinde kıyıya yakın bir bölgeye ağ atarak da yakalanabilir.

Gümüş balığı hangi ayda avlanır?

Kalkan mevsiminin başladığı şubat ayında gümüş balığı ve kefal de tüketilebilir. Mart ayı, gümüş balığı ve barbunya açısından oldukça bereketlidir. Şubat ayında ağlara takılmaya başlayan kalkan, levrek ve kefal bu mevsimde lezzetlidir.

Dondurulmuş gümüş balığı nasıl pişirilir?

Balıklar ayıklanır ve pulları temizlemek için tuzla iyice ovulur. Bol su ile yıkanan balıklar süzülmesi için süzgeçe alınır. Süzülen balıklar kuyruklarından tutularak 3-4 gruplar halinde önce una, daha sonradan yumurtaya bulanak kızgın yağda 2 tarafıda nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Bol salata ile servis yapın.

Tatlı su gümüş balığı nasıl pişirilir?

Hazırlanışı: Unu ve tuzu iyice harmanlayın. Daha sonra yıkayıp kuruttuğunuz gümüş balıklarını una batırın. Balıkları undan aldıktan sonra iyice silkeleyerek üzerinde fazla un kalmamasına özen gösterin. Balıkları derin bir tavada kızgın yağda kızartın.