Organik ürün nasıl üretilir?

İçindekiler:

  1. Organik ürün nasıl üretilir?
  2. Organik tarım sertifikası nasıl alınır?
  3. Ceres belgesi nedir?
  4. USDA organik sertifikası nasıl alınır?
  5. USDA sertifikası nedir?
  6. NOP sertifikası nedir?
  7. Ekotar sertifikası nedir?

Organik ürün nasıl üretilir?

Organik gıdalar, sadece doğal maddeleri kullanan tarım uygulamaları ile üretilir. Bu, tüm yapay kimyasallardan, hormonlardan, antibiyotiklerden veya genetiği değiştirilmiş organizmalardan (GDO) kaçınmak anlamına gelir. Birçok insan yapay kimyasallardan kaçınmak için organik gıda satın almayı tercih ediyor.

Organik tarım sertifikası nasıl alınır?

Organik Ürün Belgesi Süreçleri Belirlenen standartlar çerçevesinde üretmiş olduğunuz ürünler için belge başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunmak istediğiniz ürünün sertifika ürün grubu içerisinde yer alıyor olması gerekir. Bu değerlendirme yetkili sertifika firması tarafından yapılacaktır.

Ceres belgesi nedir?

CERES, 2004 yılından bu yana organik tarım ve gıda işleme, gıda endüstrisi için iyi işleme uygulamaları, organik tekstil ürünleri ve sürdürülebilir üretim alanları için kontrol ve sertifikasyon hizmetleri sunmaktadır.

USDA organik sertifikası nasıl alınır?

USDA Organik Tarım Sertifikası Nasıl Alınır? Bu sertifikayı almak için Genel Akreditasyon Politikaları ve Prosedürleri okunmalı ve gerekli şartların sağlanıp sağlanamadığı işletme tarafından kontrol edilmelidir. Daha sonra istenilen belgeler ile başvuru yapılmalıdır.

USDA sertifikası nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nda (USDA) düzenlenen Ulusal Organik Program (NOP), organik tarım ürünleri ile elde edilen ve satılan tüm ürünlerin standardizasyonunu ve denetimini yapar. ... USDA organik sertifikası, organik ürünün %95 veya daha fazla sertifikalı organik içeriğe sahip olduğunu belirtir.

NOP sertifikası nedir?

Ulusal Organik Program NOP, ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) bir parçasıdır. BCS 2002 yılında akredite edilmiştir. NOP düzenlemeleri kapsamındaki Sertifikasyon, bir şirketin USDA NOP mührünü Yönetmelik şartlarına uygun olarak kullanma hakkı vermektedir.

Ekotar sertifikası nedir?

EKOTAR, TÜRKAK tarafından Organik Tarım Belgelendirmesi konusunda akredite edilen ilk kuruluştur. EKOTAR, 20 yılı aşan tecrübesiyle Türkiye'nin bütün bölgelerinde farklı üretim alanlarında bireysel üreticilere ve büyük projelere uzmanlaşmış personeli ile kontrol ve sertifikasyon hizmeti vermektedir.