Sözleşmeli öğretmenin ücretsiz izin hakkı var mı?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmenin ücretsiz izin hakkı var mı?
  2. Sözleşmeli öğretmenlerin doğum izni var mı?
  3. Ücretli öğretmenin doğum izni var mı?
  4. Sözleşmeli personel doğum izninde maaş alır mı?
  5. Sözleşmeli personel aylıksız izne ayrılabilir mi?
  6. Doğum parası ne kadar SGK?
  7. Öğretmenler süt parası alabilir mi?
  8. Sözleşmeli Öğretmen doğum izninde maaş alır mı?
  9. Çalışan anne doğum izninde maaş ödemesine devam edilir mi?
  10. Ücretsiz izinden dönen personelin yıllık izin kullanabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenin ücretsiz izin hakkı var mı?

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür." Sözleşmeli personellerin mevzuatına baktığımızda ücretsiz izin isimli herhangi bir izinleri yoktur.

Sözleşmeli öğretmenlerin doğum izni var mı?

Bilindiği gibi Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9'uncu maddesinin üçüncü fıkrasında; "Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.

Ücretli öğretmenin doğum izni var mı?

Ücretli öğretmenlerin doğum izni kullanmalarına engel yoktur. Ancak bu izin rapor alınarak kullanılabilir. Raporlu izinden ve doğum parasından yararlanabilmeleri ödenen prim gün sayısına göre belirlenmektedir.

Sözleşmeli personel doğum izninde maaş alır mı?

Doğum iznine çıkan kadın çalışanın maaşı, çalıştığı şirket tarafından ödenmez.

Sözleşmeli personel aylıksız izne ayrılabilir mi?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda sözleşmeli personele ücretsiz izin verilmesine dair hüküm bulunmamaktadır.

Doğum parası ne kadar SGK?

SSK'lı çalışan kadınlar doğum izni döneminde iş göremezlik parası alıyor. Doğum öncesi ve sonrası 16 hafta izin kullanan annelere, çalışmadıkları sürenin parasını devlet ödüyor. Asgari ücretli çalışan bir annenin alacağı ödenek lira.

Öğretmenler süt parası alabilir mi?

Devlet memurları süt parası alamaz. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi süt parası kısa vadeli sigorta kollarına tabi 4A'lı işçiler ve 4B'li esnaflar tarafından alınan bir sosyal yardımdır. Fakat 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar doğum yardımı alabilmektedir.

Sözleşmeli Öğretmen doğum izninde maaş alır mı?

Sözleşmeli öğretmenin 32. haftadan sonra, yani doğumdan önce ve sonra 8 haftalık süre içerisindeki ek dersi mazeret izni kapsamında olduğundan dolayı ek ders ücretinden yararlanamaz. ... Fakat sözleşmeli öğretmen doğum izni ücretli mazeret izni kapsamında olduğundan sözleşmeli öğretmen maaşını alır.

Çalışan anne doğum izninde maaş ödemesine devam edilir mi?

Raporlu olunan süreler için işyeri, çalışan kadına ödeme yapmaz. Fakat bu dönemdeki ücretin üçte ikisini SGK çalışan kadına “doğum parası” ya da “analık geçici iş göremezliği” adı altında öder. Ancak çalıştığınız işyeri, kendi insiyatifinde, bu izinli olduğunuz sürede size ödeme yapmaya devam edebilir.

Ücretsiz izinden dönen personelin yıllık izin kullanabilir mi?

Bu temel yaklaşıma göre, bir takvim yılı (1 Ocak-31 Aralık) süresince aylıksız izinli olan memur, söz konusu yıl için yıllık izne hak kazanamamaktadır. Memurun hizmet süresi bir yıldan fazla ise aylıksız izin sonrası göreve başladığı tarihte göreve başladığı yıl için yıllık izne hak kazanmaktadır.