Kurumuş tavuk nasıl yumuşatılır?

İçindekiler:

  1. Kurumuş tavuk nasıl yumuşatılır?
  2. Sert tavuk eti nasıl Yumuşatilir?
  3. Tavuk nasıl yumuşak olur?
  4. Yumuşak tavuk nasıl yapılır?

Kurumuş tavuk nasıl yumuşatılır?

Ağzı kapalı bir kabın içinde tavuk parçalarını koyun ve ağzını kapatın. Ağzını kapatacak bir kapak bulamazsanız kağıt havlu ile de kapatabilirsiniz. Tavuğunuz mikro dalgaya koyun ve 2-3 dakika kadar ısıtın. Tavuk ısındıktan sonra mikrodalgadan çıkarın bir kaç dakika beklettikten sonra servis edin.

Sert tavuk eti nasıl Yumuşatilir?

Tavuk etini en güzel yumuşatan malzemelerin başında ise yoğurt, kefir ve yoğurt suyu geliyor. Yoğurt ve kefir tavuk etiyle bütünleştiğinde onun yumuşacık ve lezzetli olmasını sağlıyor. Üstelik diğer baharatların ve malzemelerin tavuğa daha nefis bir şekilde geçmesine de yardımcı oluyor.

Tavuk nasıl yumuşak olur?

Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile ovalayıp, sonra tavuğun üzerine ve içine limon rendesi koyabilirsiniz. Tavuğun içine birkaç adet ada çayı yaprağı ve yarım limon dilimi yerleştirebilirsiniz. Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olabilmesi için süt içinde birkaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Yumuşak tavuk nasıl yapılır?

Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olması için bir kap süt içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi yapmak için bir süt dolu borcam içerisine tavuk etlerini yerleştirin. Daha sonra üzerine tavuğu koyun ve süt içerisinde birkaç saat bekletin. Pişirmeden önce sütten çıkartın ve pişirme işlemine başlayın.