İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalı?
  2. İş göremez raporu nereye verilir?
  3. İş göremezlik raporu hangi durumlarda verilir?
  4. Korona iş göremezlik ödeneği nereden alınır?
  5. Iş göremez raporu nasıl alınır?
  6. Ağır işte çalışamaz raporu kimlere verilir?

İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalı?

Sürekli iş görmezlik maaşı alabilmek için öncelikle en az yüzde 10 oranında mesleki anlamda kaybın yaşanması aranmaktadır. Bu tespit Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilen sağlık kurulları tarafından raporlamaktadır.

İş göremez raporu nereye verilir?

Rapor ne kadar çabuk iletilirse işlemler o kadar çabuk başlar. İşveren kendisine verilen bu raporu Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından incelenir ve çalışanların ödemeleri en geç 15 gün içerisinde PTT ye gönderilir.

İş göremezlik raporu hangi durumlarda verilir?

Çalışmasına engel olan sağlık sorunları neticesiyle, iş göremez raporu veriliyor. Doğum yapılması, kazaları veya diğer sağlık sorunları doktorların kontrolüyle gerçekleşiyor. Çalışmasına engel olabilecek durumlar doktorlar tarafından değerlendiriliyor ve durumlar raporla belirtiliyor.

Korona iş göremezlik ödeneği nereden alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri raporu inceler ve onay verdikleri takdirde PTT'ye ödeme talimatı verir. İşçiye giden bildirim sonrası rapor parasını PTT şubelerinden alabilir.

Iş göremez raporu nasıl alınır?

İş göremezlik ödeneği almak için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Ağır işte çalışamaz raporu kimlere verilir?

Madde 5 – Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (kadınlar dahil) ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuvar bulgularına dayanılarak ...