Kentsel dönüşümde arsa payı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Kentsel dönüşümde arsa payı kaç olmalı?
  2. Arsa payımı metrekare mi?
  3. Kentsel dönüşümde evler ne kadar küçülüyor?
  4. Kentsel dönüşüm arsa payı nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşümde arsa payı kaç olmalı?

Kanuna göre kentsel dönüşüm projelerinde en az üçte iki çoğunlukla karar almada yeter sayı arsa payına göre belirlenmektedir. Bu yüzden maliklerin arsa paylarının doğru tespit edilmesi mağduriyet yaşamamaları açısından önem arz etmektedir.

Arsa payımı metrekare mi?

Bir arsa üzerinde yapılan gayrimenkulün metrekaresine göre hak sahiplerine arsadan düşen pay belirleniyor. Arsa payı hesaplamalarında, binanın bulunduğu bölgenin bağlı olduğu belediye tarafından belirlenen rayiç bedel ve her bir bağımsız bölüm için metrekare cinsinden büyüklüğü değerlendiriliyor.

Kentsel dönüşümde evler ne kadar küçülüyor?

KİPTAŞ'ın 1058 konuttan oluşan Silivri Konutları 3. Etap projesinin tanıtım toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kentsel dönüşüm süreci için çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni dönemde imar artışı yapılmadan, ama evlerde yüzde 20 küçülmeye giderek sürecin yönetilmesi planlanıyor.

Kentsel dönüşüm arsa payı nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşüm dahilinde arsa payı hesaplamak için ana yapının büyüklüğü baz alınır....Dairenin arsa payı, konut metrekare oranına göre aşağıda yer aldığı şekilde hesaplanır;
  1. Konutun metrekaresi: 90.
  2. Rayiç değeri: 150 bin TL.
  3. Arsa payı oranı: 150 bin/ 1.560 bin= 15/ 156.