Anti HBe kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Anti HBe kaç olmalı?
  2. Anti HBe pozitif HBeAg negatif ne demek?
  3. Hepatit be antikoru Anti HBe pozitif ne demek?
  4. HBe pozitif ne demek?
  5. Anti HBe yüksekliği ne demek?
  6. HBV DNA saptandı ne demek?

Anti HBe kaç olmalı?

Aşı yapılmamış kişinin Anti HBS değeri < 5 mIU/ml (negatif), Aşı yapılmış kişinin Anti HBS değeri ≥12 mIU/ml (pozitif) olmalıdır. Bazı hastalara yapılan test sonuçlarında 100, hatta 1000 gibi yüksek bir değer de görülebilir. Bu durum kişinin virüse karşı bağışıklığı olduğunu göstermektedir.

Anti HBe pozitif HBeAg negatif ne demek?

Hepatit B e-Antijeni (HBeAg) – Bu, enfekte karaciğer hücrelerinden kana salınan Hepatit B virüsünün ürettiği bir viral proteindir. Bu tahlil çok aktif viral replikasyon sonucunda kanda ne kadar virüs bulunduğunu tespit eder. Negatif tahlil sonucu, virüsün karaciğerde aktif olarak çoğalmadığına işaret eder.

Hepatit be antikoru Anti HBe pozitif ne demek?

"Pozitif" veya "reaktif" HBsAb (veya anti-HBs) test sonucu kişinin hepatit B aşısına başarıyla tepki gösterdiğine veya akut bir hepatit B enfeksiyonundan iyileştiğine işaret eder. Bu sonuç (negatif bir HBsAg sonucuyla birlikte) gelecekteki bir hepatit B enfeksiyonuna karşı bağışık (korunmuş) olduğunuzu gösterir.

HBe pozitif ne demek?

Testin anlamı: Hepatit B enfeksiyonunun takibinde kullanılır. HBeAg ortadan kalktıktan sonra pozitifleşir. Anti HBe'si pozitif olan hastaların ve kronik taşıyıcıların karaciğer fonksiyon testleri ve histolojileri genellikle normaldir.

Anti HBe yüksekliği ne demek?

Bir kişide yapılan Anti HBS testi pozitif çıkması yani yüksek olması, bireyin Hepatit B hastalığına karşı bağışıklık kazandığını anlatır. Bu hastalığa karşı bağışıklık elde etmiş olan kişinin anti HBS değeri yüksek çıkar. Aynı zamanda kişinin bu hastalığa karşı ömür boyu bağışıklık kazanmış olduğu da anlaşılır.

HBV DNA saptandı ne demek?

HBV DNA 'nın serumda pozitifliği akut hepatit B enfeksiyonunu doğrular ve serumun bulaşıcılığını teyit eder. Klinik ve diğer laboratuvar bulguları ile beraber hastalığın prognozunun belirlenmesi ve tedavi takibinde yararlıdır.