E-devlet HES kodu nasıl alınıyor?

İçindekiler:

  1. E-devlet HES kodu nasıl alınıyor?
  2. HES kodu nasıl alınır paylaşım süresi nedir?
  3. HES kodu başka nereden alınır?
  4. HES kodu nasıl alinir Sağlık Bakanlığı?
  5. HES kot nereden alınır?
  6. Süresiz HES kodu 18 ay mı?
  7. Yabancılara HES kodu nasıl alınır?

E-devlet HES kodu nasıl alınıyor?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu nasıl alınır paylaşım süresi nedir?

SMS'le HES kodu talep etmeniz durumunda da en son girilen gün sayısı Paylaşım Süresi'ni ifade eder. SMS'le HES boşluk T.C. Kimlik No boşluk Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.

HES kodu başka nereden alınır?

HES kodu e-Devlet, SMS ve Hayat Eve Sığar uygulaması ile alınabiliyor.

HES kodu nasıl alinir Sağlık Bakanlığı?

2023 kısa mesaj numarasına, aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; HES, TC. KİMLİK NO, GEÇİCİ KİMLİK BELGE NO SON 4 HANE, GEÇERLİLİK SÜRESİ(GÜN) yazıp SMS göndermeniz durumunda HES kodunuzu alabilirsiniz.

HES kot nereden alınır?

HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulamasından alınabildiği gibi e-Devlet üzerinden ve SMS ile de alınabiliyor.

Süresiz HES kodu 18 ay mı?

3. E-Devlet üzerinden HES kodu almak için; - Sağlık Bakanlığı Menüsü altında bulunan alt menülerden HES Kodu Üretme ve Sorgulama Seçeneği menüsü seçilir. - Yeni HES kodu sekmesine tıklandıktan sonra kimin adına kod üretileceği seçilir. ... Süresiz HES kodu 18 ay 8 gün geçerlidir. - Yeni HES kodu sistem tarafından verilir.

Yabancılara HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; Uyruk (örnek; Ukrayna için "UKR"), pasaport numarası, doğum yılı ve soy ismi yazıp 2023'e SMS göndererek yabancılar için HES kodu alabilirsiniz.