Kemoterapi mi öldürür kanser mi?

İçindekiler:

  1. Kemoterapi mi öldürür kanser mi?
  2. Kanser hastaları tahin pekmez yiyebilir mi?
  3. Kemoterapi tehlikeli midir?
  4. Kanser hastaları pekmez yiyebilir mi?
  5. Kemoterapi zehir midir?

Kemoterapi mi öldürür kanser mi?

Kemoterapi, 'sitotoksik' yani hücre öldürücü bir tedavidir. Peki, kemoterapi, sadece kanserli hücreleri mi öldürüyor? Hayır, kemoterapi sadece kanserli hücrelere değil vücuttaki tüm hücrelere saldırıyor. Yani, kanserli hücrelerin yanında sağlıklı hücreleri de öldürüyor.

Kanser hastaları tahin pekmez yiyebilir mi?

İçerdiği birçok vitaminler ve mineraller göz önünde bulundurulduğunda tahin ve pekmezin birlikte tüketilmesi doku ve organların daha iyi çalışmasına ve kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Özellikle tahinin DNA hasarını önleyen yapısıyla kanserle mücadele eden bir besin olduğu bilinmektedir.

Kemoterapi tehlikeli midir?

Bazı kemoterapi ilaçları kalp veya sinir hasarı ya da kısırlık gibi uzun vadeli yan etkilere neden olur. Yine de birçok hastada bu tür kronik yan etkiler görülmeyebilir. Kemoterapi ilaçları ciddi yan etkilere neden olsa da kanser hücrelerini yok etmeleri nedeniyle elde edilecek kar zarar oranı iyi tartılmalıdır.

Kanser hastaları pekmez yiyebilir mi?

Şeker düzeyi yüksek tatlılar (şeker, bal, pekmez, reçel, hamurlu- şerbetli tatlılar vb) tüketilmemelidir. Hasta önce katı gıdalar tüketilmeli, yarım saat sonra sıvı almalıdır. İyi çiğnemek, yer yemez yatmamak önemlidir. Bu noktada diyetisyen tarafından mutlaka kişiye özel diyet hazırlanması önemlidir.

Kemoterapi zehir midir?

Bilindiği üzere kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek amacıyla vücuda verilen bir çeşit zehir... Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması bir yana, kıl köklerini aşındırarak saçların dökülmesine, vücutta yaralara, mide bulantlarına ve daha pek çok yan etkiye sebep oluyor.