Eşimin sigortasından yararlanmak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Eşimin sigortasından yararlanmak için ne yapmalıyım?
  2. SGK girişi yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur?
  3. Emeklilik için yaşı bekleyenler sağlık hizmeti alabilecek mi?
  4. SSK primini dolduran sağlıktan yararlanabilir mi?

Eşimin sigortasından yararlanmak için ne yapmalıyım?

Eşinin üstünden sağlık yardımı alabilmesi için genel sağlık sigortasına prim ödemesi de gerekmemektedir. Genel Sağlık Sigortası için gelir testine girmeden sigortalı eş üzerinden erkek, devlet destekli sağlık yardımcı alabilir. Eş, Bağkurlu olsa bile devlet destekli sağlık hizmeti alınabilir.

SGK girişi yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur?

SSK kapsamındaki bir sigortalı için işe girdikten sonraki süreçte sağlık hizmetlerinden faydalanma süresi olarak 30 günlük zaman gerekmektedir. 4A kapsamında işe başlayan bir kişinin 30 gün sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır.

Emeklilik için yaşı bekleyenler sağlık hizmeti alabilecek mi?

Emeklilik yaşını beklemek için işten ayrılan kişi, bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında çocuğu veya eşi üzerinden sağlık hizmetlerini kullanabilir. Durumu bu şekilde olmayan kişinin ise zorunlu genel sağlık sigortasının olması gerekmektedir.

SSK primini dolduran sağlıktan yararlanabilir mi?

Sigortalı çalışanlar iş veren tarafından ödenen SGK prim ödemesi sayesinde sağlık hizmetlerinden faydalanırlar. ... Çalışmayanlar ise toplam 30 gün genel sağlık sigortası(GSS) prim ödemesi koşulu ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.