Vitir namazının son rekatında ne okunur?

İçindekiler:

  1. Vitir namazının son rekatında ne okunur?
  2. Vitir namazını kılmayı unuttum ne yapmalı?
  3. Vitir namazının 3 rekatında zammı sure okunur mu?
  4. Vitir namazında Rabbena okunur mu?
  5. Vitir namazı kazasi ne zaman kilinir?
  6. Vitir namazında kunut duası yerine Rabbena okunur mu?
  7. Vitir namazında Kunut duasını okumayı bilmeyen ne okumalı?

Vitir namazının son rekatında ne okunur?

Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük. isteriz.

Vitir namazını kılmayı unuttum ne yapmalı?

Vacip Namazlara Kaza Etmek Gerekir mi? Vacip namazlar için kaza edilmesi gerekmektedir. Özellikle vitr namazı kazaya bırakıldığında kaza edilmesi gereken bir vacip namazdır. Vitir namazının kaza edilmesi de farz namazların kazaya bırakılan kısımları gibi hesaplanması gereken bir durumdur.

Vitir namazının 3 rekatında zammı sure okunur mu?

Vitir Vacip Namazının 3. – Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. – Sonra tekrar tekbir alınır. Bu tekbir niyet etmeden sadece "Allahu Ekber" demek sureti ile yapılır ve tekrar eller bağlanır. – Kunut Duaları okunur.

Vitir namazında Rabbena okunur mu?

Yatsı namazının ardından kılınan vitir vacip namazının son rekatında tekbir getirilerek okunan kunut duaları için farklı rivayetler bulunmaktadır. ... Kunut dualarını bilmeyen ve henüz öğrenmemiş kişilerin vitir namazının son rekatında tekbir getirdikten sonra Rabbena dualarını da okuyabileceği aktarılmaktadır.

Vitir namazı kazasi ne zaman kilinir?

Vacip namazların vakitlerinde kılınamadıklarında kaza edilmeleri gerekmektedir. Özellikle vitr namazı için vacip olduğu için vakti vaktine kaza etmek gerekmektedir.

Vitir namazında kunut duası yerine Rabbena okunur mu?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah'ı tekrar eder.

Vitir namazında Kunut duasını okumayı bilmeyen ne okumalı?

Kunut duasını bilmeyen ne yapmalıdır? Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. ... Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir.