Belediye Gelirleri Kanunu Nedir?

İçindekiler:

  1. Belediye Gelirleri Kanunu Nedir?
  2. Belediye Gelirleri nedir?
  3. Belediye bütçesi kaç yılı kapsar?
  4. Belediyeler nakdi bağış alabilir mi?
  5. Kimler bağış toplayabilir?
  6. Vakıflar bağış toplayabilir mi?
  7. Dernek bağış yapabilir mi?
  8. Valilikten yardım toplama izni nasıl alınır?
  9. Yardim nasil toplanir?
  10. Belediyeler yardim toplayabilir mi?
  11. Vakıf kurmak için izin alınır mı?
  12. Dernekler nasıl bağış alır?
  13. Siyasi partiler yardım toplayabilir mi?

Belediye Gelirleri Kanunu Nedir?

2.

Belediye Gelirleri nedir?

Madde 59- Belediyenin gelirleri şunlardır: a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. ... e) Belediye meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretler.

Belediye bütçesi kaç yılı kapsar?

Madde 61- Belediyenin stratejik plânına ve performans programına uygun olarak hazırlanan bütçe, belediyenin malî yıl ve izleyen iki yıl içindeki gelir ve gider tahminlerini gösterir, gelirlerin toplanmasına ve harcamaların yapılmasına izin verir.

Belediyeler nakdi bağış alabilir mi?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. maddesinde, belediyelerin yetki ve görevleri sıralanıyor. 15. maddenin i) bendinde belirtildiği üzere belediyeler bağış kabul edebilirler. Belediye meclisi yetkilerinin düzenlendiği 18. maddenin g) bendinde ise şartlı bağışların kabul edilebileceği yazıyor.

Kimler bağış toplayabilir?

Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler izin alarak yardım toplama faaliyeti yürütebilirler.

Vakıflar bağış toplayabilir mi?

İZİN ALMADAN YARDIM TOPLAYAN VAKIFLAR 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 6. Maddesine göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. ... İzin vermeye yetkili makamlar yine aynı Kanunu'nun 7. Maddesinde açıklanmıştır.

Dernek bağış yapabilir mi?

Öte yandan burada belirtmek gerekir ki; Dernekler Kanunu'nun 21. maddesi uyarınca, dernekler, yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardımı ancak mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla alabilirler ve nakdi yardımların bankalar aracılığıyla alınması zorunludur.

Valilikten yardım toplama izni nasıl alınır?

Yardım toplama faaliyeti; -Bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, -Bir ilçenin sınırları içerisinde ise ilçe kaymakamından, -Birden fazla ili kapsıyor ise, izin başvurusunda bulunacak olan tüzel kişinin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır.

Yardim nasil toplanir?

Yardım toplama şekillerinden hangilerinin kullanılacağı, (Kanunun 5 inci maddesinde makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, spor gösterileri, gezi ve eğlenceler düzenlemek veya bilgileri otomatik ya ...

Belediyeler yardim toplayabilir mi?

2860 sayılı Kanun kabul edilirken “Yardım Toplama Kanunu” değil de “Bağış Toplama Kanunu” olarak da isimlendirilebilirdi. ... Böylece, 5393 sayılı Kanun uyarınca Belediyeler; 5216 sayılı Kanun uyarınca Büyükşehir Belediyeleri şartlı/şartsız bağış (yardım) almak yetkisine sahiptir.

Vakıf kurmak için izin alınır mı?

Anayasa'nın 33.maddesine göre herkesin önceden izin almaksızın vakıf kurma hürriyeti mevcuttur. Vakıflarla ilgili düzenlemeler, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu ve Vakıflar Yönetmeliğinde yer almaktadır.

Dernekler nasıl bağış alır?

Derneklerin merkezinin, şubesinin veya temsilciliğinin bulunduğu yerde, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca yetkilendirilerek adına yetki belgesi düzenlenmiş kişiler tarafından, alındı belgesi karşılığında veya derneğin kendi web sitesi üzerinden bağış kabul edilebilmektedir.

Siyasi partiler yardım toplayabilir mi?

Ancak, aynı Kanun gereği şirketler, sendikalar, özel radyo ve televizyonlar, siyasi parti teşkilatları ve bunların yan kuruluşları gibi tüzel kişilere yardım toplama izni verilmeyecektir.