PET cihazı nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. PET cihazı nasıl çalışır?
  2. Nükleer tıp uygulamaları nelerdir?
  3. Nükleer tıpta ne yapılıyor?
  4. Nükleer tıpta ne görüntülenir?
  5. Nükleer Tıp bölümü hangi hastalıklara bakar?
  6. Sintigrafi neyi gösterir?
  7. Tüm vücut kemik sintigrafisi neden yapılır?

PET cihazı nasıl çalışır?

İçinde hafif radyoaktif maddeyi toplayan tümörlü hücreler sinyal vermeye başlarlar. Bu sinyaller adına PET-Scanner denilen özel bir kamerayla tespit edilir ve bütün vücudu gösteren bir resim haline dönüştürür.

Nükleer tıp uygulamaları nelerdir?

Nükleer tıp yöntemleri, tiroit, endokrin sistem, böbrek, genital sistem, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları, kanser ve diğer pek çok hastalığın tanısında da kullanılır.

Nükleer tıpta ne yapılıyor?

Nükleer tıp, hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanımıdır.Nükleer tıp bölümlerinde hemen her organ sistemiyle ilgili hastalıklarda fonksiyon (işlev) görüntülemesi yapılmaktadır.

Nükleer tıpta ne görüntülenir?

Nükleer tıp, birçok türdeki kanser, kalp hastalığı ve gastrointestinal, endokrin ve nörolojik bozukluklar ile vücuttaki diğer anormalliklerin dahil olduğu çeşitli hastalıkların tanısını koymak, şiddetini belirlemek ve tedavi etmek için düşük miktarlarda radyokaktif madde kullanan tıbbi görüntülemenin bir koludur.

Nükleer Tıp bölümü hangi hastalıklara bakar?

Nükleer Tıp Birimi Hangi Hastalıklara Bakar?

  • Endokrinoloji (Guatr, tükürük bezi gibi)
  • Kalp ve Damar hastalıkları
  • Sinir sistem hastalıkları
  • Dolaşım sistemi hastalıkları
  • Solunum sistemi hastalıkları
  • İskelet ve Kemik hastalıkları
  • Üroloji; Böbrek, mesane, prostat, yumurtalıklar.
  • Mide, bağırsak, safra kesesi.

Sintigrafi neyi gösterir?

Sintigrafi, çoğu zaman diğer görüntüleme teknikleriyle elde edilemeyen, vücut yapılarının işlevi ve anatomisi hakkında detaylı bilgi almak için kullanılır. Nükleer görüntüleme, çeşitli kanser türlerinde, nörolojik bozukluklarda ve kardiyovasküler, gastrointestinal ve endokrinal hastalıkların teşhisinde fayda sağlar.

Tüm vücut kemik sintigrafisi neden yapılır?

Onkoloji hastalarında kemik sintigrafisi, primer malignitenin iskelet sistemine metastazlarının tespitinde, primer kemik tümörlerinin lokasyonunun ve yaygınlığının saptanması, evreleme ve tedaviye cevabın değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.