Ilkbahar mevsiminde hangi meyveler vardır?

İçindekiler:

  1. Ilkbahar mevsiminde hangi meyveler vardır?
  2. Bamya hangi mevsimde olur?
  3. Bamya hangi ayda olur?
  4. Bamya hangi ayda yenir?
  5. Bamya ne zaman toplanır?
  6. Bamya nasıl hasat edilir?
  7. Kuru bamya nasıl yetiştirilir?

Ilkbahar mevsiminde hangi meyveler vardır?

İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç.

Bamya hangi mevsimde olur?

Bamyanın mevsimi Haziran ayı ortalarından yaz sonuna kadar olan dönemdir. Bu zaman diliminde derin dondurucunuzda bamya stoklayıp, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Bamya hangi ayda olur?

Nisan ayında tohumun ekilmesiyle başlayan bamyanın tarladaki serüveni, haziran ve ekim ayları arasında devam eden hasatla sona eriyor. Sıcak havayı seven bamya, bitkinin üzerindeki dikensi tüyler nedeniyle eldivenle toplanabiliyor.

Bamya hangi ayda yenir?

Haziran ayında tüketilmesi uygun olan sebze ve meyveler enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya, bamya, ...

Bamya ne zaman toplanır?

Bölgede nisan ayında ekimi yapılan, haziran ayından itibaren ise toplanmaya başlanan çiçek bamyasının hasadı kasım ayına kadar sürüyor. Sabahın erken saatlerinde toplanan minik bamyalar, iğne yardımı ile tek tek ipe dizilerek kurumaya bırakılıyor.

Bamya nasıl hasat edilir?

Bamya meyvesinin hasadı kullanım amacına ve çeşit özelliğine göre çiçeklenmeden bir gün sonra veya 3-4 gün sonra yapılır. Meyve hasat zamanın belirlenmesinde kullanılan diğer bir kriter ise meyvenin normal çeşit iriliğinin 1/3'üne ulaştığı zamandır.

Kuru bamya nasıl yetiştirilir?

Sulama yapılmadan bamya yetiştirmek içinde, toprak işlenerek düz tarlaya elle ya da mibzerle 40-50 cm sıraya, 15-20 cm mesafede tohumlar ekilir. Bu durumda bir dekar alanda 1,5-2,0 kilo tohum yeterli olur. Gübreye karşı fazla reaksiyon göstermeyen bamya, kıraç arazide, su ve gübre olmadan bile yetiştirilebilir.