Polis olmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Polis olmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Yeni polisler hangi birimlerde çalışır?
  3. Polisler yüzük takabilir mi?
  4. PMYO akıllı telefon serbest mi?
  5. Polis okulunda maaş alınıyor mu?

Polis olmak için hangi bölüm okunmalı?

POMEM yani 4 yıllık eğitim veren fakültelerin herhangi birisinden mezun olmanız durumunda bölüm farkı bulunmaksızın polis olma şansınız bulunmaktadır. Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak geçen POMEM okullarında 4 yıllık fakültelerin herhangi bir bölümünden mezun olma şartınız bulunmaktadır.

Yeni polisler hangi birimlerde çalışır?

Polis okuluna hangi birimler öğrenci seçmek için gelir; KOM, İSTİHBARAT,SİBER, CUMUR BAŞKANLIGI KORUMA, KORUMA ŞUBE, PÖH VE TEM dir. Bu şubeler gelmeden önceden duyurusu öğrencilere yapılır ve öğrenciler başvuruda bulunur gelin bu şubelerin hakkında kısaca bilgiler verelim.

Polisler yüzük takabilir mi?

- Teçhizat ve işaretler dışında üniforma ile birlikte her türlü kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve abartılı yüzük takılmayacaktır. - Her türlü sakal ve bıyık bırakılmayacaktır. Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır.

PMYO akıllı telefon serbest mi?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı polis okullar olan POMEM, PMYO ve PAEM'de “Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.” Adayların saat ve alyans hariç her ...

Polis okulunda maaş alınıyor mu?

POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. 22. dönemde de Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine 430 TL aylık ücret ödenecektir. Öğrenciler, ancak intibak sonrasında maaşlarını alma hakkına sahiptirler.