2017 Nobel Barış Ödülü hangi kampanyaya verildi?

İçindekiler:

  1. 2017 Nobel Barış Ödülü hangi kampanyaya verildi?
  2. 2017 Nobel ödülü hangi alanda verildi?
  3. 2017 Nobel edebiyat ödülünü kim aldı?
  4. 2018 Nobel Edebiyat Ödülü hangi kitap?
  5. 2018 Nobel edebiyat ödülü kime verildi?
  6. 2019 Nobel edebiyat ödülü kime verildi?
  7. Nobel Edebiyat Ödülünü kabul etmeyen tek edebiyatçı kimdir?
  8. Peter handke hangi kitabıyla Nobel aldı?
  9. 2019 Cumhurbaşkanlığı Ödülleri kimlere verildi?

2017 Nobel Barış Ödülü hangi kampanyaya verildi?

2017 Nobel Barış Ödülü Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya'ya (ICAN) verildi. Norveç'teki Nobel Komitesi 2017 Nobel Barış Ödülü'ne Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya'nın (ICAN) layık görüldüğünü açıkladı.

2017 Nobel ödülü hangi alanda verildi?

Thaler, edebiyat ödülünü yazar Kazuo İşiguro ve Nobel Barış Ödülü'nü Setsuko Thurlow ve Beatrice Fihn aldı. Nobeli kazananlara birer diploma, Nobel madalyası ve 9 milyon İsveç kronu (yaklaşık 900 bin euro) para ödülü de verildi. Ödül töreninin ardından yaklaşık bin 500 davetliye Nobel yemeği düzenlendi.

2017 Nobel edebiyat ödülünü kim aldı?

Nobel Edebiyat Ödülü'nü İngiliz yazar Kazuo Ishiguro aldı. İsveç'teki Nobel Komitesi, 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Japon kökenli İngiliz yazar Kazuo Ishiguro'ya verdi. Kazuo Ishiguro, Nobel Edebiyat Ödülü'nü "Günden Kalanlar" isimli romanıyla kazandı.

2018 Nobel Edebiyat Ödülü hangi kitap?

Akademi, üyelerinden birinin eşi hakkındaki cinsel taciz iddialarının yarattığı tartışmalar sebebiyle geçen sene Nobel Edebiyat Ödülü vermemişti. Polonyalı psikolog yazar Olga Tokarczuk, 'Flights' adlı romanıyla 2018'de prestijli edebiyat ödülü Uluslararası Man Booker'ın sahibi olmuştu.

2018 Nobel edebiyat ödülü kime verildi?

Dünyanın en köklü ödüllerinden olan Nobel Edebiyat Ödülü bugün sahibini buldu... Ödül ABD'li şair Louise Glück'e verildi. 2018 yılında Leh yazar Olga Tokarczuk'un kazandığı ödüle 2019 yılında Avusturyalı Peter Handke'nin layık görülmesi başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çekmişti.

2019 Nobel edebiyat ödülü kime verildi?

Stanley Whittingham (Birleşik Krallık) ve Akira Yoşino (Japonya); Tıp Ödülünü William G. Kaelin Jr, (ABD) Gregg L. Semenza (ABD) ve Peter J. Ratcliffe (Birleşik Krallık); Ekonomi Ödülünü Abhijit Banerjee (Hindistan), Esther Duflo (Fransa) ve Michael Kremer (ABD); Edebiyat Ödülünü ise Peter Handke (Avusturya) aldı.

Nobel Edebiyat Ödülünü kabul etmeyen tek edebiyatçı kimdir?

En genç ölen Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Fransız düşünür, romancı, deneme ve oyun yazarı Albert Camus. 1957'de ödüle layık görülen Camus, 1960'ta bir trafik kazasında hayatını kaybettiğinde 46 yaşındaydı. Jean Paul Sartre Nobel Edebiyat ödülünü kabul etmeyen tek yazardır.

Peter handke hangi kitabıyla Nobel aldı?

Birkaç dile çevrilen Hiçkimse Koyunda Bir Yıl adlı romanı da Can Yayınları arasında çıkmıştır. Peter Handke, Paris'te yaşamaktadır. 2019 Nobel Edebiyat Ödülü Avusturyalı yazar Peter Handke'e verildi.

2019 Cumhurbaşkanlığı Ödülleri kimlere verildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından; "Sosyal Bilimler" alanında Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak'a, "Sinema" alanında Mesut Uçakan'a, "Müzik" alanında Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'a (MFÖ), "Sanat" alanında Devrim Erbil'e ve "Geleneksel Sanatlar" alanında Fuat Başar'a ödüllerini takdim etti.