Cok koyu olan vişne reçeli nasıl sulandırılır?

İçindekiler:

  1. Cok koyu olan vişne reçeli nasıl sulandırılır?
  2. Çok tatli olan reçel nasıl sulandırılır?
  3. Çok şekerli olan reçel nasıl düzeltilir?
  4. Recele limon mu limon tuzu mu?

Cok koyu olan vişne reçeli nasıl sulandırılır?

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Çok tatli olan reçel nasıl sulandırılır?

Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.

Çok şekerli olan reçel nasıl düzeltilir?

Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.

Recele limon mu limon tuzu mu?

Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.