Unesco Dünya Miras Listesi kac tane?

İçindekiler:

  1. Unesco Dünya Miras Listesi kac tane?
  2. Unesco Dünya Miras Listesi Türkiye kaçıncı sırada?
  3. Dünya Mirasları kaç tane?
  4. Dunya Miras Listesi ne demek?

Unesco Dünya Miras Listesi kac tane?

UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 179 Taraf Devletin 1720 mirası yer almaktadır. Türkiye'nin Geçici Listede ilki 1994 yılında sunulan ve son olarak 2021 yılında güncellenen şekliyle 77 kültürel, 4 karma ve 3 doğal olmak üzere toplam 84 mirası bulunmaktadır.

Unesco Dünya Miras Listesi Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyada toplam 163 ülkeden 1,031 kültürel veya doğal alan UNESCO Dünya listesinde yer alıyor. 1031 varlığın 802 tanesi kültürel, 197 tanesi doğal, 32 tanesi ise hem kültürel hem doğal varlıklar. Hem kültürel hem doğal varlıklara örnek olarak Türkiye'den Göreme'yi verebiliriz.

Dünya Mirasları kaç tane?

Türkiye'de on dokuz tane UNESCO Dünya Mirası bulunmaktadır. İlk olarak 1985'te İstanbul'un Tarihî Alanları, Göreme Millî Parkı ve Kapadokya ile Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, son olarak da 2021'de Arslantepe Höyüğü listeye dâhil edildi. Listedeki varlıklardan on yedisi kültürel, ikisi karma alandır.

Dunya Miras Listesi ne demek?

Dünya Mirası, UNESCO tarafından listelenen, özel kültürel veya fiziksel öneme sahip yerlerden (orman, dağ, göl, ada, çöl, anıt, kompleks veya şehir gibi) her birine verilen addır. ... Program, 'de UNESCO tarafından kabul edilen Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme ile kuruldu.