Gözde beyaz çapak neden olur?

İçindekiler:

  1. Gözde beyaz çapak neden olur?
  2. Göz niye çapak yapar?
  3. Uyanınca neden çapak olur?
  4. Konjonktivit Nedir Nasıl tedavi Edilir?

Gözde beyaz çapak neden olur?

Gözde çapaklanma bir iltihap belirtisidir. Türk toplumunda en sık görülen göz çapaklanması nedeni, blefarit denilen kirpik dibi iltihaplanmasıdır. Bunun tedavisi uzun ve zorludur ama mutlaka yapılması gerekir.

Göz niye çapak yapar?

Gözümüzün ön kısmındaki zarın mikrop kapmasına “mikrobik konjonktivit” adını veriyoruz. Gözümüz mikrop kaptığında gözlerimizde kızarma, batma ve belirgin bir çapaklanma olur. Bu çapaklanma o kadar çok olabilir ki sabah kirpiklerimiz birbirine yapıştığından gözlerimizi açmakta zorlanabiliriz.

Uyanınca neden çapak olur?

Göz kapaklarınız bu akıntıyı düzenli olarak gözyaşı bezlerinize doğru iter ve rheum buradan vücut dışına atılır. Öte yandan uyurken gözlerinizi hiç kırpmazsınız bu nedenle rheum da gözlerinizin etrafında birikerek çapaklanmaya neden olur. Vücuttan atılamadığı müddetçe bu yapı katılaşır.

Konjonktivit Nedir Nasıl tedavi Edilir?

Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.