Dizel araçlarda mavi duman neden atar?

İçindekiler:

  1. Dizel araçlarda mavi duman neden atar?
  2. Dizel araç ilk çalıştığında neden duman atar?
  3. Motor siyah duman neden atar?
  4. Dizel araç soğukta neden çalışmaz?
  5. Benzinli aracta egzozdan siyah duman çıkmasının sebebi nedir?
  6. Aracın motorundan neden duman çıkar?

Dizel araçlarda mavi duman neden atar?

Mavi duman neden atar?” sorusunun ilk cevabı şudur: Motor yağ yakıyordur. Pistonlardaki motor yağının yanma odalarına gitmesini sağlayan segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Bu nedenle yağ, silindirlerin içine kaçarak yanar ve dışarı atılmaya çalışılır.

Dizel araç ilk çalıştığında neden duman atar?

Araç gaz pedalından aldığı tepkiler ile hava yakıt karışımını ayarlar. Ani hızlanlamalar veya gaza basınca egzosdan duman gelmesi durumu tipik bir yakıt yanma problemidir. Aniden gönderilen fazlaca yakıt ve havanın bir kısmı tam olarak yakılmadan atılır ve bu durum siyah duman olarak açığa çıkacaktır.

Motor siyah duman neden atar?

Zengin karışımla çalışan motorlarda genellikle enjektör problemi görülüyor. ... Dolayısıyla egzozdan siyah duman çıkmasının sebepleri genel olarak bir motor yakıt sistemi sorunu anlamına geliyor. Siyah duman, yakıt geri dönüş hattında tıkanıklık ve enjektörlerin sorun yaşamasının habercisi olarak görülüyor.

Dizel araç soğukta neden çalışmaz?

Dizel Araçların Soğukta geç çalışması yada hiç çalışmamasının genel sebepleri şunlardır: Isıtma bujisi arızalı olabilir. Dizel araçlarda ateşlemeyi sağlayan ısıtma bujilerinin biri yada bir kaçı arızalanmış ise aracınız soğuk havalarda geç çalışacaktır. Isıtma bujisi rolesi arızalanmış olabilir.

Benzinli aracta egzozdan siyah duman çıkmasının sebebi nedir?

Egzozdan siyah duman çıkmasının bir başka nedeni motorun hava filtrelerinin tıkanmasıdır. ... Çok az ya da çok fazla enjektör basıncının olması ile hava yanma işlemine karışamaz ve bu yüzden arabalar siyah duman atar. Son olarak da aracın benzinine yağ karışması sonucu yağ yakımı varsa da arabalar siyah duman atar.

Aracın motorundan neden duman çıkar?

Motorun bir enjeksiyon problemi yaşadığını da gösteren beyaz duman, genellikle benzinli araçlarda yaşanan bir durum olarak görülüyor. Aracın motor yanma odasına su girme nedeni ise farklılık gösteriyor. Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir.